Gomba - kalapban
sponsored links
A gombás ételek kimondottan a kedvenceim közé tartoznak. Ha lehetõség van rá szívesen megyek gombászni, de az üzletben kapható csiperkét is gyakan készítem.
Gombakalapban tálalt kapros gombasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 10 nagyobb csiperkegomba, 12 dkg sertéshús, 10 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 csokor kapor, 10 dkg zöldfûszeres telemea, só, bors.
Elkészítése: A gombafejeket megmossuk, a szárukat kivesszük, majd az üregükkel felfelé 8 daarabot alufóliával bélelt tepsibe helyezünk. Mindegyik kalapba teszünk egy darabka vajat, majd forró sütõben megsütjük. A többi gombát vvékony szeletekre vágjuk.
A megmaradt vajat egy serpenyõben felolvasztjuk, fehéredésig sütjük benne a nagyon apróra vágott húst, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, borssal ízesítjük, majd készre sütjük. Amikor kész, hozzáadjuk a tejfölt és az apróra vágott kaprot, kavarunk még rajta párat és levesszük a tûzhelyrõl. Még forrón a sült gombafejekbe töltjük,rámorzsoljuk a telemeát és kaporral díszítve tálaljuk.