Golyók újratöltve ? Epres ricottás (sütés nélkül)

2014-04-27

sponsored links

A golyókat szeretjük, ugye? És minden olyan édességet, amit nem kell sütni, ugye? Annyi gömbike készült már a blogon, hogy nyitottam is nekik egy külön ablakot a jobb sávban. Lessétek meg! És hogy miért szeretjük a golyókat? Mert pont egy falat? nem kell hozzá villa, kistányér, csak hamm?.

Nézzük mi az ami most szezonális, és finom, és piros, és édes. Na nem mind édes még, de ezen is könnyen segíthetünk? Hát persze, hogy az EPER. Nézzünk egy rém egyszerû desszertet. Hasonlót már láthattatok, akkor áfonyával és túróval. Most jön az eper meg a ricotta. Gyerekeknek gurult. Nekünk is. Tehát a minõségi szûrõn átment?

epres ricottás golyókNézzük, én mit használtam, aztán döntsd el, mit mire cserélsz le. Mert pofon egyszerû az egész?

Hozzávalók

10 dkg eper10 dkg ricotta

2-3 ek (barna)porcukor

darált keksz, vagy õrölt zabpehely és keksz keveréke

Az epret darabold fel, és tedd egy sûrû szövésû szitába. Egy villa vagy kanál segítségével nyomkodd ki a levét. Ez azért kell, mert különben rengeteg kekszet fog felvenni a massza, azt pedig nyilván nem akarjuk. Ha kinyomkodtuk, tegyük egy tálba, szórjuk rá a cukrot, adjuk hozzá a ricottát, és villával alaposan dolgozzuk el. Ha kész, mehet  hozzá a darált keksz (én kevés õrölt zabpelyhet is tettem bele), annyi, amennyivel egy jól dolgozható masszát kapunk. Vizes kézzel golyókat gyúrunk belõle, amiket kakaóporban meghempergetünk. Fincsi, gyors.

epres ricottás golyók



Hasonló bejegyzések:




epres-mákos muffin
Epres-mákos minimuffin


noiszeszely_2
Szeszélyes golyók


áfonyás túrós kekszgolyó
Szupergyors 7végi desszert ? Áfonyás túrógolyó


epresjogi_2
Epres joghurt




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/04/27/golyo...

sponsored links

Keres?s