Gofri

2014-03-01

sponsored links

Nem vagyok egy nagy palacsinta kedvelĂ”, Ă­gy nem is nagyon fagyasztok palacsintĂĄt, csak nagyon ritkĂĄn. Így vagyok mĂ©g a gofrival is. Valahogy nem tudtam megszeretni, bĂĄr emlĂ©kszem, hogy gyerekkoromban, amikor az elsĂ” gofrisĂŒtĂ” megnyĂ­lt, akkor mekkora szĂĄm volt...
De van, hogy elgyengĂŒlök Ă©s Ă©dessĂ©g ehetnĂ©kem gofri fogyasztĂĄsĂĄban manifesztĂĄlĂłdik. Így eszek pĂĄr darabot. TehĂĄt gofrit sĂŒtöttem, Ă­me a recept.

HozzĂĄvalĂłk:

4 dl langyos tej
2 db tojĂĄs
30 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj
1/2 csomag szĂĄrĂ­tott Ă©lesztĂ”
4 evÔkanål cukor
2 csomag vanĂ­liĂĄs cukor
csipet sĂł
ízlés szerint: Ôrölt fahéj, reszelt citromhéj

Eszköz:

gofrisĂŒtĂ”

Elkészítése:

A hozzåvalókból összeållítjuk a tésztåt, lehetÔség szerint minél inkåbb törekedve arra, hogy csomómentes legyen az eredmény.

A tĂ©sztĂĄnk sĂ»rĂ» palacsintatĂ©szta ĂĄllagĂș legyen. Ha összeĂĄllĂ­tottuk, akkor hagyjuk pihenni legalĂĄbb 5 percig. Az Ă©lesztĂ” beindul, könnyedebb lesz az egĂ©sz. Ha tĂșl sĂ»rĂ» lenne a tĂ©sztĂĄnk, akkor kevĂ©s langyos tejet adhatunk mĂ©g hozzĂĄ.

SĂŒtĂ©skor a gofrisĂŒtĂ”t felmelegĂ­tjĂŒk, gyengĂ©den beolajozzuk, majd a tĂ©sztĂĄt a sĂŒtĂ”be merjĂŒk Ă©s 5-7 percig sĂŒtjĂŒk, amĂ­g szĂ©p szĂ­ne lesz Ă©s teljesen ĂĄtsĂŒl.

ElĂ”fordulhat, hogy az elsĂ” sĂŒtĂ©s nem sikerĂŒl, ezt fogjuk fel prĂłbĂĄnak Ă©s a mĂĄsodik mĂĄr biztosan sikerĂŒlni fog. Nem kell pĂĄnikba esni!

A kĂ©sz gofrit ehetjĂŒk magĂĄban, megszĂłrhatjuk porcukorral, megkenhetjĂŒk lekvĂĄrral, mogyorĂłkrĂ©mmel, tejszĂ­nhabot rakhatunk rĂĄ, reszelt csokit, pudingot, bĂĄrmit, amit megkĂ­vĂĄnunk.

JĂł sĂŒtögetĂ©st!




Folytatás a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s