Gnocchi, gorgonzola szósszal

2014-04-16

sponsored links

Tudjátok már, hogy oda vagyok az olasz ételekért, de bevallom a gnocchi valahogy kimaradt eddig az életembõl. Szombatra valami gyors ebédet szerettem volna készíteni, így erre gondoltam. Végül gyorsnak mégsem mondható, de így, hogy reggel megfõztem a krumplit, már csak össze kellett gyúrnom a tésztát és kifõzni. A sajtszószt pillanatok alatt el lehet készíteni.
Viszont õszinte leszek, nem ez lett a kedvenc olasz specialitásom. Lehet azért is, mert nem vagyok oda a krumpliért, csak különbözõ változatába szeretem, ahol nem ez dominál. Még jó, hogy sok lett a mártás, így elnyomta a krumpli ízét. Érdekes a szilvás gombóccal nincs semmi probléma, de valahogy ez mégsem jött be. Lehet, majd legközelebb paradicsomos szósszal is elkészítem, hátha úgy elnyeri a tetszésemet.





Gnocchi, gorgonzola szósszal
Hozzávalók:
500 g krumpli
50 g tk. tönköly búzaliszt
50 g rétesliszt
1 tojás
só, bors

Továbbá:
30 g vaj
1,5 ek. liszt
3-4 dl tej
100 g gorgonzola sajt
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
A krumplit fõzzük meg héjában, így nem lesz nagyon vizes és kevesebb lisztet igényel az összeállításnál.
Pucoljuk meg, törjük össze és hagyjuk kihûlni. Üssünk hozzá egy tojást, sózzuk, borsozzuk és annyi lisztet adjunk hozzá, hogy gyúrható, közepesen lágy tésztát kapjunk. Lehet kisebb gombócokat formálni, vagy egy hosszú rudat és eldarabolni kisebb kockákra. Villa segítségével mintázzunk rá mélyebb barázdákat.
Forrásban lévõ sós vízben fõzzük ki.
A szószhoz olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük fel tejjel. Elõször 3 dl-el, ha szükséges adjunk még hozzá. Ne legyen olyan sûrû, mint a hagyományos besamelmártás. Morzsoljuk bele a sajtot, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.




Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/04/gnocc...

sponsored links

Keres?s