Gluténmentes sajtos keksz (nagyon finom)

2014-01-04

sponsored links

Ábel nagyon szereti a sós rágcsálnivalókat. Sok-sok kekszfélét kipróbáltam már. Ez most új kísérlet és nagyon-nagyon finom. Eidami típusú sajtot használtam hozzá, de jól mûködik másfélével is, a lényeg, hogy a megadott mennyiség kerüljön bele. A vaj pedig kötelezõ, margarinnal szerintem nem lesz olyan finom. Ha muszáj tejmentesen készíteni, akkor meg lehet próbálni Liga margarinnal, de akkor sztm egy kicsivel több lisztet vesz fel. 

Hozzávalók:
100 g kukoricaliszt
50 g Schar Mix B
100 g vaj
120 g sajt reszelve
só, és más ízesítõk (pl: zöld fûszerek, vagy mustár, vagy bors, paprika, füstölt paprika)
1 tojás

A késes robotgépem (újat kaptam karácsonyra, imádom, azóta mindent ezzel zsdazsdálok) táljába szórtam a hozzávalókat és addig mûködtettem a gépet, míg a tészta gombócolódni kezdett. Akkor kivettem, egy fóliára tettem és rudat formáztam belõle. Nagyon jól formázható volt a tészta. A rudat a hûtõben pihentettem 2-3 órát, majd mikor megdermedt, vékony szeleteket vágtam belõle és sütõpapíros tepsire helyeztem. A sütõt közben 170 fokra elõmelegítettem és 10 percig, pirulásig sütöttem benne a kekszeket. Másnap is nagyon finom, nem porlós.

Elkészítettem búzás verzióban is, annyi különbséggel, hogy a lisztet 150 g BL55-ös búzaliszt formájában tettem bele és azt cheddar sajttal készítettem, ill. mustárral. Nekem az jobban ízlett, de tényleg mindkettõ nagyon finom lett.


Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2014/01/glute...

sponsored links

Keres?s