Gluténmentes pizza karfiolból

2014-01-07

sponsored links

Gluténmentes pizza karfiolból

Gluténmentes pizza karfiolból

Úgy gondoltuk, megkönnyítjük azok dolgát, akik az újévi fogadalom jegyében alakformálásba, életmód váltásba kezdtek.

Elsõsorban miattuk a január hónap errõl fog szólni itt a blogon, olyan ételeket, olyan kímélõ, diétás recepteket hozunk majd, amiket gond nélkül be lehet illeszteni az egészséges táplálkozásba, ugyanakkor finomak is. Attól, hogy egy étel nincs tele luxuskalóriákkal, még nem kell törvényszerûen élvezhetetlennek lennie.

Be fogjuk bizonyítani.

Ilyen ez a karfiol pizza, ami a The Londoner blogon tetszett meg nekünk annyira, hogy mi is elkészítettük. Aki szereti a karfiolt, imádni fogja, aki nem, annak nem ajánlom.

Gluténmentes pizza karfiolból

Hozzávalók:

  • 1 kis karfiol, alaposan megmosva és rózsáira szedve
  • 25 g frissen reszelt parmezán sajt
  • 25 g mozzarella
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 nagy fej fokhagyma, lereszelve
  • 1 tojás
  • só, bors

Elkészítés:

A sütõt melegítsük elõ 220 fokra.

A karfiolt kis lyukú reszelõn reszeljük le, vagy, ha úgy érezzük, mint én, vagyis hogy képtelenség ezzel ennyi idõt eltölteni, dobjuk be egy késes aprítógépbe. Úgy fog kinézni, mint egy halom rizs, ez is a cél.

A lereszelt karfiolt egy letakart tálban tegyük be a mikróba 4 percre, magas fokozaton, aztán terítsük szét egy száraz, tiszta konyharuhán. Várjuk meg, míg kicsit kihûl, majd a konyharuhát ragadjuk meg a sarkainál, és nyomkodjuk, csavarjuk ki rajta keresztül a karfiolból a nedvességet. Rengeteg vizet ki lehet belõle facsarni, ez fontos is a végeredmény minõségét illetõen, szóval végezzünk alapos munkát.

Tipp: a konyharuhát, amit használtunk, érdemes rögtön mosásba rakni. Penetráns bukéja lesz, ha ezt nem tesszük meg, biztos forrásból tudom. 

Miután ezzel megvagyunk, keverjük össze a karfiolt a lereszelt sajtokkal és a fokhagymával, az oregánóval, a tojással, plusz egy csipet sóval, borssal.

Egy olívaolajjal kissé megkent sütõpapíron formázzunk, lapogassunk belõle kör alakú, nagyjából ? vastagságú ?pizzatésztát?. Toljuk be a sütõbe kb. 10 percre, amíg lassan aranybarnába fordul.

Vegyük ki, kenjük meg paradicsomszósszal, tegyünk rá tetszõleges feltétet (mi chorizóval, chilivel és sajttal készítettük, de bármi mehet rá) és dobjuk vissza a sütõbe további 4-5 percre. Közvetlenül tálalás elõtt díszítsük néhány bazsalikomlevéllel vagy rukkolával.

Alacsony kalóriatartalmú, bûntudat nélkül fogyasztható, gluténmentes pizza.

A bikiniszezon nálunk télen kezdõdik. Nézz be hozzánk facebookra is!


Folytats a blogon ... gyomber.hu/glutenmentes-pizza-karfiol...

sponsored links

Keres?s