Gluténmentes kovászos uborka

2018-06-12

sponsored links

 Õszintén meg kell mondanom, hogy ez nem kovászos, mert nincs benne kenyér, de olyan az íze, mintha kovászos lenne. Sváb kovászos uborkának is hívják, de akkor sincs benne kovász. Gondolom, hogy eredetileg a hazánkban élõ németek készítették. A lényeg az, hogy azok is fogyaszthatják, akik egyébként nem ehetnek gluténtartalmú ételeket, tehát a hagyományos kovászos uborkát. Szottyos, öreg krumplival készül, és már van egy ilyen recept a blogon, de abba nem tettem fokhagymát és káposztát sem. Igazi 5 literes üveget használtam. Amint látható, gyönyörû zöldes színe van, és egy üvegpecsét mutatja az ûrtartalmát. Nem tudom, hány éves lehet.
Hozzávalók:
2,5 kg közepes uborka
2 evõkanál só
2 nagy csokor kapor
2 nagy öreg krumpli
1 gerezd fokhagyma
1/4 káposzta
víz
Elkészítés:
Az uborkákat megmossuk, végeit levágjuk, a két végén ellentétes irányban bevágjuk. Az üveg aljára helyezzük a karikára vágott krumpli egyik felét, rá a kapor felét, majd az uborkákat szép sorban. Krumpli majd kapor követi, beledobjuk a fokhagymát is, és felengedjük meleg vízzel. Literenként egy púpozott evõkanál sót keverünk hozzá. Én mindig száras kaprot teszek a tetejére, hogy lefogassam.
Napos helyen hagyjuk érlelõdni. Akkor jó, amikor már az uborkák elvesztették a színüket. Az idõjárástól függõen 3-4-5 nap. Ekkor leszûrjük, és hideg helyre tesszük. 

Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2018/06/gluten...

sponsored links

Keres?s