Gluténmentes kenyér friss zöldfûszerekkel

2014-04-15

sponsored links


Legtöbbünknek a búza és a benne levõ sikér nem okoz gondot, de vannak olyanok akiknél igen. Gluténmentesen étkezni ma már szerintem nem nagy kihívás, elég sokféle liszt szerezhetõ be. Viszont egy biztos: nem pénztárcakímélõ étrend. Volt szerencsém hozzájutni nagyon sokféle magliszthez, amiket tesztelgetek kenyérben, süteményben.
Alapvetõen Anna receptjébõl indultam ki, de nekem a víz mennyiség valahogy nagyon kevés volt, egyszerûen nem akart összeállni a tészta. Persze ennek oka az is lehet, hogy én tényleges lenmaglisztet és szezámlisztet használtam, amibõl már kivonták az olajat és tényleg por állagú. Valószínû az aprítógépben õrölt magokkal elég az ott leírt vízmennyiség.
Ez a kenyér sokkal tömörebb, mint a megszokott kenyerek, sõt össze se lehet hasonlítani egy felfújt bolti kenyérrel. Viszont tényleg laktató, elég belõle kevesebb is.


Hozzávalók:
2-3 szál menta, petrezselyem és koriander
20 g napraforgómag
20 g tökmag
50 g szezámliszt
100 g lenmagliszt
100 g õrölt mandula
1 púpozott tk. sütõpor
1/2 tk. só
2 ek. olívaolaj
3 nagy tojás (L-es)
250 ml víz

A zöld fûszereket megmosom, megszárítom. Aprítógépben a napraforgó és tökmaggal együtt aprítom.
Összekeverem a liszteket, sütõport, sót majd hozzáadom az olívaolajat, villával kissé felvert tojásokat és a langyos vizet meg a zöld fûszeres magvakat. Alaposan összedolgozom (formázható tésztát kapok) majd hagyom negyedórát pihenni. Sütõpapírral bélelt tepsibe teszem és elõmelegített 180 fokos sütõben nagyjából 40 perc alatt megsütöm.



Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2014/04/gl...

sponsored links

Keres?s