Gluténmentes burgonyás csavart

2014-04-14

sponsored links

Ma olvastam, hogy holnap az oviban ez lesz a reggeli a többi gyereknek, így elkészítettem házilag, gluténmentes változatban. Megkockáztatom, hogy finomabb lesz, mint a többieké. :) Mivel volt itthon pont maradék vajas krumplipüré, én azt használtam fel, de mikor elgondolkodtam rajta, hogy mibõl is készüljön, akkor is a vajas burgonya ugrott be, úgyhogy ez éppen jó volt hozzá. Nagyon finom, foszlós, puha péksütemény lett az eredmény, uzsonnára, reggelire tökéletes.




Hozzávalók:
250 g Nutri Free kenyérliszt
1 kk fiber husk
200 ml tej
1/2 csomag szárított élesztõ
1 kockacukor
1 kk só
1 evk (hidegen) kókuszolaj olvasztva
vagy 2 evk napraforgóolaj

3-4 evk rizsliszt a nyújtáshoz

1 adag krumplipüré, vagy fõtt krumpli vajjal, tejjel kikeverve
1 tojás a lekenéshez

Kelt tésztát készítettem a hozzávalókból: élesztõt feloldottam a cukros tejben, a lisztet, sót, fiber husk-ot egy tálba szórtam, hozzáöntöttem az élesztõs tejet és spirállal dagasztani kezdtem. Hozzáöntöttem az olvasztott kókuszolajat és ragacsos tésztát dagasztottam. Nem kell több liszt hozzá, bár úgy néz ki, hogy nem lehet majd nyújtani. Hagyni kell 10 percet pihenni, addig a fiber husk is teszi a dolgát, vagyis felszívja a folyadékot. Egy sütõpapírt jól megszórtam rizsliszttel, rákapartam a tésztát, a tetejét is megszórtam rizsliszttel és egy folpack fóliát terítettem rá, ennek segítségével nyújtottam ki téglalap alakúra. Levettem a fóliát, megkentem a krumplipürével egyenletesen, majd hajtogattam (alsó fele, felsõ fele, két oldala). Óvatosan a fóliát visszatéve és rizslisztezve újra kinyújtottam téglalap alakúra, majd 5 cm-s téglalapokra vágtam. Egyenként megcsavartam és sütõpapíros tepsire rakosgattam. Alaposan lekentem egy felvert tojással, és fél órát kelni hagytam, majd 200 fokon párás, elõmelegített sütõben 20 percet sütöttem, míg ilyen szép pirosak lettek. 

Ha nincs otthon ilyen liszted, próbálkozhatsz Schar mix B-vel is, vagy azzal, ami neked kelt tésztákhoz bevált.
Meg lehet szórni magokkal, sajttal, de én most elfelejtettem. :)

Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2014/04/glute...

sponsored links

Keres?s