Gesztenyés álomkrémes (sütés nélkül)

2014-02-03

sponsored links

Egyszerû, gyors, mutatós és õrülten finom! Gesztenyés krémes

További jellemzõi: Sütés nélküli! Habos! Krémes! Könnyû! ? Utóbbi mind állagára, mint az elkészítésére egyaránt vonatozik. Elég ennyi jellemzõ hozzá? Ha nem lenne, olvassatok tovább, és garantáltan megkedvelitek ezt a sütit a bejegyzés végére. Nem szeretném ?perces? sütiként illetni, mint ahogy mostanában sokan teszik, de bátran megállná helyét a fél óra alatti kategóriában. Én szépen, komótosan készítettem, nem kapkodtam. De biztos, hogy így se volt több, mint 20-25 perc. Persze ott van még a hûtési idõ pluszban, ám ettõl lesz igazán tökéletes. Erre másnap jöttem rá én is, mert a felét megettük 2-3 óra ?érlelõdés? után, a maradékot másnap, és ha lehet ilyet mondani, másnap még jobb volt! Tehát ha tehetitek, készítsétek el este, és másnap kínáljátok. A receptet már több, mint egy éve kinéztem TücsökBogárnál, most jött el a fagyasztóban lévõ gesztenyemassza sorsa, hogy ebben a sütiben végezze. Valami csodás lett a végeredmény, de most komolyan! :) Én feleztem az adagot, mert csak 1 gesztenyemasszám volt, illetve gondoltam a 24-cm-es tortaformába elég a fele, de meg kellett állapítsam, hogy lazán belefért volna a 2 adag is.

Az egyetlen módosításom az volt, hogy habfixálót nem használtam a tejszín felverésekor. Nem volt itthon.  Aggódtam, hogy nem e fog szétfolyni a tejszín, de nem tette ezt velem, másnap is ugyanúgy állt, ahogy elõzõ nap rátettem. Pedig nem cukrászhab volt! Ja és még egy apróság, én fagyasztott, kész masszával dolgoztam.gesztenyés krémes

Ha ti is ilyen kecsesen vékonyka tortát szeretnétek kapni, íme az általam felhasznált anyagmennyiség.

Hozzávalók

Gesztenyés réteg

25 dkg gesztenye massza

12 dkg darált keksz

2,5 dkg vaj (nem margarin)

2-3 evõkanál tej

Vaníliás réteg

1 cs. fõzhetõ vaníliás pudingpor

3 dl tej

12 dkg vaj

10 dkg cukor

Tetejére

2 dl tejszín

1 csapott ek porcukor

reszelt étcsokoládé

Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehûlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük. A forró tejbe csurgatjuk (folyamatosan keverjük), és besûrítjük a pudingunkat. Ha kész, levesszük a tûzrõl, hozzádobjuk a vajat, és elkeverjük. Hûvös helyre tesszük, had hûljön. Közben néha keverjünk rajta, hogy a vaj is egyenletesen eloszoljon, és ne is álljon össze a krém. Jöhet a gesztenyés réteg. A gesztenyét villával széttörjük (nekem még enyhén fagyott volt, így lereszeltem), hozzátesszük a puha vajat is (ha kemény, ezt is reszelhetjük), beleszórjuk a kekszet, és elkezdjük összegyúrni. Kevés tejjel lazítjuk a tésztát. Ha kész, egy sütõpapírral bélel tortaformába egyengetjük a kezünkkel. Erre jöhet máris a kihûlt vaníliás krém. A tetejére a habot a cukorral nagyon keményre verjük, és egyenletesen eloszlatjuk a vaníliás krémen. Étcsokoládé reszelékkel díszítjük, majd néhány órára hûtõszekrénybe tesszük. Ennyi volt, nem több, nem kevesebb! Lássatok hozzá bátran!

Gesztenyés krémes


Hasonló bejegyzések:




gesztenyegolyó_2
Valentin napi gesztenyegolyó torta


Htorta
Gesztenyekrémes torta


Kalács
Gesztenyés-vaníliás kalács


mézes
Mézes krémes




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/02/03/geszt...

sponsored links

Keres?s