Gesztenyés villám desszert

2014-04-03

sponsored links

gesztenye desszertNyáron jégbehütve fagyi helyett fogyaszthatjuk!



Velem gyakran elõfordul, hogy egy fárasztó nap után jól esik egy kis édes kényeztetés. Ha Te, kedves olvasó is így vagy ezzel, akkor ez a bejegyzés neked szól.

Én sem tudok és nem is akarok mindig sok idõt szánni a finom falat elkészítésére, ilyenkor nyúlok az általam ?instant nasinak?nevezett nyalánkságokhoz, a másik ilyen az általam korábban posztolt avokádós csokikrém is. Ez a recept is hasonló, nem bonyolult, nem idõigényes, egyszerûen csak FINOM! :-)))

Hozzávalók kb. 6 személyre:

2 cs natúr gesztenyepüré

6 ek eritrit

vanília kivonat ízlés szerint néhány csepp

kb. 10 dkg fagyasztott gyümölcs (jelen esetben erdei gyümölcs mix)

50 gr étcsokoládé min. 70 %-os, vagy házi csokikrém (4 dkg eritrit, 4 dkg kókuszolaj, vagy kakaóvaj ? ez utóbbival finomabb-, és 6 dkg kakaópor (22-24 %), pici víz)

A fagyasztott hozzávalókat szobahõmérsékleten kiolvasztjuk, a gyümölcsnek a leve is kell, amit kienged. A gesztenyét az eritrittel, a gyümölcs levével és a vaníliával habosra keverjük botmixerrel, majd lazán hozzákeverjük a gyümölcsöket is óvatosan, hogy ne törjön össze! A gyümölcsös gesztenye krémet tegyük kelyhekbe, és lássunk hozzá a csokinak. Az összetört étcsokoládét vízgõz felett felolvasztjuk,  és az olvasztott csokoládéval megcsorgatjuk a desszert tetejét.

Vagy szintén gõz felett felolvasztjuk a kakaóvajat/kókuszolajat, beleszórjuk a kakaót, és csomómentesen elkeverjük, a vizet felforrósítjuk és belemérjük az erititet, megvárjuk amíg teljesen elolvad, és a kakaóhoz tesszük. A gõzrõl levéve habverõvel krémesre keverjük, addig adagoljuk hozzá a vizet, amíg folyóssá válik és ezzel csorgassunk meg a pohár tartalmát.

Akármelyik csokizást is választottuk a végén tegyük be a hûtõbe dermedni. Vacsora utána kapjuk elõ a kelyheket és gyûjtsük be az  ujjongó és örömködõ elismerést! :-))



Jó étvágyat!



Folytats a blogon ... otletvar.cafeblog.hu/2014/04/03/geszt...

sponsored links

Keres?s