Gesztenyés-tejszínhabos finomság - sütés nélkül

2014-08-08

sponsored links

Nyár van... iszonyú a forróság, mi pedig kívánunk valami finomat, valami hideget, valami édeset, valami krémeset... valami gesztenyéset! De azt mondja az én drága feleségem - amit teljesen meg is értek -, hogy ebben a nagy melegben semmi kedve beindítani a sütõt, ami még jobban felforrósítaná az amúgy is szaharai hangulatot idézõ konyhánk levegõjét. Még szerencse, hogy éppen van kéznél az én drágámnak egy - már többször kipróbált - pont a vágyainknak megfelelõ sütés nélküli gesztenyés-tejszínhabos receptje, amit neki is állt elkészíteni.



Mindenkinek szívbõl ajánljuk, mert gyors, mert finom, mert nem túl nehéz a gyomornak, és legfõképp, mert hideg, és ebben a kalahári hõségben pont ez kell az embernek... legalábbis nekünk pont ez kellett! ;-)

Hozzávalók a gesztenyés-tejszínhabos finomsághoz:
Az alaphoz:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 18 dkg kakaós
- omlós keksz
- 8 dkg vaj
- rum vagy rumaroma (opcionális)

A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 12-14 darab babapiskóta
- 2 dl kávé

A tetejére:
- 5 dl tejszín
- 2 evõkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
- csokireszelék.

Gesztenyés-tejszínhabos finomság elkészítése:
A kakaós kekszet morzsára daráljuk, és összekeverjük a gesztenyemasszával és a puha vajjal, majd belesimítjuk egy 23 cm-es forma aljába (nekünk ez egy tepsi volt). Ha akarjuk, locsoljuk meg egy kicsi rummal. A 2 csomag pudingport megfõzzük a tejjel és a cukorral, és ha kissé már lehûlt, hozzá keverjük a vajat, és a tojás sárgáját. Addig kevergetjük, míg szépen belesimulnak a krémbe. A krém felét rákenjük a gesztenyés masszára, és a kávéban megforgatott babapiskótákat ráhelyezzük szépen sorban. Ezután a maradék krémmel lefedjük. 1-2 órára hûtõszekrénybe tesszük. A tejszínt felverjük, hozzá adjuk a porcukrot, és a habfixálót is, majd a sütink tetejére simítjuk. Ha szeretnénk, csokit reszelhetünk rá.

Ez egy nagyon gyors és finom desszert, amely egészen biztosan sikert fog aratni mindazok körében, akik szeretik a gesztenyés-tejszínhabos finomságokat.

Tipp: biztos minden mindenkinek megvan a maga módszere a csoki reszelésére, de mi is elárulnánk a mi módszerünket, mivel a bolti csokireszelék nem mindig a legjobb minõség. Az én egyetlenem a hagyományos zöldséghámozóval szokta leforgácsolni a táblás csokit úgy, hogy a tábla élét kaparássza vele. :-) Nagyon szép, egyenletes csokiforgács nyerhetõ vele, és a bolti csokidarával szemben (ami eléggé hasonlatos - fõleg a silányabb minõség - az egér végtermékére) sokkal dekoratívabb. ráadásul mindenki maga választhatja meg a csokit ízlése, pénztárcája, vagy bármilyen egyedi szempont alapján... ;-)

Mindenkinek kellemes nassolgatást kívánunk... :-)

Folytats a blogon ... eztfaldfel.blogspot.com/2014/08/geszt...

sponsored links

Keres?s