Gesztenyés rozskeksz

2014-02-02

sponsored links

Ábel miatt igen sokszor felmerül a "mitegyünk" kérdés. Alternatívának szántam, változatosság képpen ezt az új kekszet. Mivel a rozs alig szerepelt eddig a picur étlapján, és édes jellegû ételekkel is finom, az volt a kiindulópont. Volt egy csomag gesztenyelisztem is, így összeházasítottam a kettõt, a gesztenye amúgy is a kedvence.
Az eredmény? Egy finom keksz, de jó kemény, annyira, hogy alkalmas hordozáshoz. Mivel csak elszopogatni tudja, kevésbé morzsál, így mire hazaérünk, felettébb örvendetes, hogy nincs tele a melltartóm is morzsával. 
Igaz, hogy az eredeti funkcióját nem tölti be, de nekünk felnõtteknek különösen bejött, így máskor is fogom készíteni.

Hozzávalók:
300 gtk  rozsliszt
200 g gesztenyeliszt
4 dl víz
1 dl olivaolaj
4 ek gyümölcscukor / xilit / 30 sztívia csepp
1 cs foszfátmentes borkõsütõpor
vanília

A liszteket összekeverjük a sütõporral és a cukorral (ízléstõl függõen növelhetõ az adag). Belekaparjuk egy darab vanília belsejét is. Azután hozzáadjuk az olajat, és 3,5 dl vizet. A tésztát összegyúrjuk, a maradék vizet akkor adjuk hozzá, ha a tészta igényli - a liszttõl függõen. (Nekem kellett a biopontoshoz.)
A tésztát fél centi vékonyra nyújtjuk kilisztezett deszkán, majd derelye vágóval egyforma téglalapokat vágunk belõle. (Vagy különbözõ formákat használunk. Én most egyszerûen villával nyomtam bele csíkokat.)
Zsírpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és bõ 20 perc alatt közepes lángon megsütjük.



Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2014/02/geszten...

sponsored links

Keres?s