Gesztenyés, pudingos torta sütés nélkül

2014-02-03

sponsored links




A kicsik születésnapjára dobtam össze ezt a látványos, finom tortát, amely sütés nélkül készül. Elõzõ nap készítettem el, hogy reggelre ezzel várjam az ünnepelteket, akik egyébként arra a kérdésre, hogy milyen tortát készítsek, csak annyit válaszoltak: Pudingosat. Nos ez az csak egy kis gesztenyepürével gazdagítva. Sajnos nem emlékszem hol találtam de szerintem a Mindmegette.hu alatt. Gyorsan lejegyzem, hogy ne kelljen keresgetnem legközelebb, mert biztosan elkészítem még máskor, másnak is.


A torta aljához kell: 25 dkg gesztenye massza, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, rum vagy rumaroma


Egy 26 cm átmérõjû tortaforma aljára sütõpapírt teszünk. A tészta hozzávalóiból egy könnyen gyurmázható masszát kapunk, amit belenyomkodunk a forma aljába. Ezután hûtõbe tesszük az alapot és elkészítjük a krémet.

Krém hozzávalói: 3 csomag vaníliás fõzõs pudingpor, 8 dl tej, 15 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg vaj v. margarin, ? csomag piskóta tallér, (opcionális: friss vagy konzerv sárgabarack vagy õszibarack gyümölcs, 3 dl tejszín

Elkészítés:
A pudingból, a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral pudingot fõzünk. Amikor már langyosra hûlt belekeverjük a szobahõmérsékletû vajat.
A tésztára rákenjük a krém felét majd egy réteg piskóta tallért és szeletelt barackokat rakunk rá. Majd a krém másik felét simítjuk a piskótás rétegre.
A tejszínt felverjük és a krémre rákenjük.
Díszíteni lehet villával hullámosra, vagy gesztenye reszelékkel, esetleg csokiforgáccsal vagy kakaóval. Tegyük be a hûtõbe folpackkal lefedve min. egy éjszakára.

Egy nappal a felszolgálás elõtt célszerû elkészíteni, hogy az anyagok a hûtõben összeálljanak, különben szétesik.

Könnyen elkészíthetõ, nagyon finom süti.



Folytats a blogon ... rapidvacsi.blogspot.com/2014/02/geszt...

sponsored links

Keres?s