Gesztenyés almás alagút - paleo

2014-04-16

sponsored links







Emlékeztek még a kókuszos piskóta alagútra? Az is szép volt és nagyon finom, de lehet ezt még fokozni, ez talán még finomabb volt, mert ritkán jutok gesztenyepüréhez itt. Eredetileg piskóta tekercsnek indult, de meggondoltam magam, nem sokkal macerásabb ez sem, akár húsvétra is elkészíthetõ.

Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
4 ek. erythritol por alakban
5 ek. finomra õrölt mandula
2 ek. cukrozatlan kakaópor
2 ek. olvasztott kókuszvaj

A töltelékhez:
3 dl kókuszkrém
12 dkg erythritol (ízlés szerint)
1 rúd vanília v. 1 tk. vanília esszencia
25 dkg natúr gesztenyepüré
+
2 dl darabos almalekvár (cukormentes)

A tetejére:
10 dkg csoki (tej, cukor és szójamentes)
2 ek. kókuszvaj

A piskótához az egész tojásokat habosra kevertem az édesítõvel, a mixer legmagasabb fokozatán ez kb. 10-12 percig tart, míg a hab térfogata a háromszorosára nem nõ. Ezután belekevertem az kakaóporral elkevert õrölt mandulát, én sütõport sosem használok a piskótához, de mindenki úgy sütheti, ahogy neki bevált. A végén még belekevertem az olvasztott kókuszvajat is,  egy nagy tepsit kibéleltem sütõpapírral, erre öntöttem a masszát. 180 fokos sütõben nálam kb. 15 perc alatt sült meg a piskóta, ekkor óvatosan egy másik sütõpapírra borítottam, lehúztam a tetejérõl a sütõpapírt, amin sült, majd egy rácsra fordítottam, hogy kihûljön. Ezt óvatosan kell csinálni, mert ilyenkor elég törékeny a piskóta. Ezután lemértem a formámat, mert pontosan bele kell szabni a piskótát, én az õzgerinc formát használtam, ami 1 literes, így körülbelül  számoltam ki mennyi krém kell hozzá. Maradt ki belõl, azt a piskóta maradékkal rétegezve pohárkrémnek készítettem el. A formába egy tiszta sütõpapírt tettem, belesimítottam a piskótát. A gesztenyepürét simára kevertem az édesítõvel, a vaníliával, a kókuszkrémet felvertem és óvatosan összevegyítettem a kettõt A piskótát a formában megkentem az almalekvárral, ami saját készítésû és zöldalmából készült, savanykás, így kellemesen kiegészíti a gesztenye és kókuszkrém édes ízét. Beleöntöttem a gesztenyés krémet, a végén óvatosan a pulthoz ütögettem, hogy ne maradjon benne levegõ. A tetejére fektettem a méretre szabott piskótát, lefedtem, és hûtõbe tettem dermedni. Este készítettem, másnapig a hûtõben volt, majd rácsra borítottam. A csokit a kókuszvajjal felolvasztottam és amikor már nem volt forró, a süti tetejére csorgattam egyenletesen.









Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s