Gesztenyekeksz

2014-05-19

sponsored links

A múltkor nagyon megfogott a 3 összetevõbõl készíthetõ sütik & kekszek listája, és rögtön el is készítettem a gesztenyés változatot! :D

Persze ez csak akkor 3 összetevõ, ha cukrozott gesztenyemasszát használunk, én azonban elõnyben részesítem a natúr változatot, de így sem sokkal több macera! ;)

A recept:gesztenyekeksz.jpg

  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 2 ek méz
  • 1/2 mk vanília por
  • 3 tojás - fehérje kemény habbá verve
  • 5 dkg puha vaj - szobahõmérsékletû

A tojás sárgáját fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a vajat, és tovább habosítjuk. Belekeverjük a mézet és a vaníliát, majd a gesztenyemasszát is, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.

Sütõpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk, és elõmelegített sütõben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/05/19/geszten...

sponsored links

Keres?s