Gere Attila Pincészete

2014-03-28

sponsored links

 A Gere Attila PincĂ©szet neve egybeforr a VillĂĄnyi BorvidĂ©kkel, a borĂĄszat mĂĄra a borvidĂ©k egyik legnagyobb pincĂ©szete lett.

A Gere csalĂĄd több generĂĄciĂłra visszamenĂ”leg borĂĄsz Ă”sökkel rendelkezik, azonban a Gere Attila PincĂ©szet sikertörtĂ©nete a kilencvenes Ă©vektĂ”l kezdĂ”dött.  Jelenleg a borĂĄszat 60 hektĂĄron gazdĂĄlkodik Ă©s a nagy fajtĂĄk: a KĂ©koportĂł, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Medoc Noir Ă©s KĂ©kfrankos mellett hagyomĂĄnyos Ă©s Ă”si magyar fajtĂĄk ĂșjratelepĂ­tĂ©sĂ©vel is foglalkoznak.



A pincĂ©szet a ma lĂ©tezĂ” legmodernebb borĂĄszati technolĂłgiĂĄt ötvözi a villĂĄnyi borkĂ©szĂ­tĂ©si hagyomĂĄnyokkal. A szĂ”lĂ”t mĂĄr az ĂŒltetvĂ©nyen szelektĂĄljĂĄk, majd kis lĂĄdĂĄkba kĂ©zzel szĂŒretelik. SzigorĂș termĂ©skorlĂĄtozĂĄssal, csak minĂ”sĂ©gi, kĂ©zzel vĂĄlogatott szĂ”lĂ”alapanyagot hasznĂĄlnak fel.

Csak a tökĂ©letesen Ă©rett, egĂ©szsĂ©ges szĂ”lĂ” kerĂŒl feldolgozĂĄsra. A bogyĂłzĂĄst követĂ”en az elĂ”zetesen lehĂ»tött cefre, temperĂĄlhatĂł acĂ©ltartĂĄlyokba, illetve fakĂĄdakba kerĂŒl. Itt megy vĂ©gbe az alkoholos erjedĂ©s szabĂĄlyozott hĂ”fokon, fajtĂĄktĂłl fĂŒggĂ”en 1-3-hĂ©t alatt.
A borok készítésekor a villånyi termÔtåjra jellemzÔ illat- és ízjegyek kifejezésre juttatåsa a cél. Ennek érdekében a feldolgozåsi technológia a lehetÔ legkíméletesebb. Az erjesztést kizårólag a GERE birtokról szelektålt, helyi élesztÔ törzsekkel végzik. Az erjesztést követÔen kíméletes préselés következik, melyet pneumatikus rendszerû présekkel végeznek.

A spontĂĄn biolĂłgiai almasav bomlĂĄs mĂĄr a feldolgozĂł alatt talĂĄlhatĂł Ă©rlelĂ” pincĂ©ben, nagyrĂ©szt Ășj, illetve hasznĂĄlt 80%-ban magyar, valamint francia tölgyfahordĂłkban megy vĂ©gbe. A vörösborok ĂĄtlagosan 14-18-hĂłnapig Ă©rnek fahordĂłban, majd a hordĂłs Ă©rlelĂ©st követĂ”en következnek a kĂŒlönbözĂ” hĂĄzasĂ­tĂĄsok. A palackozĂĄs sorĂĄn a pincĂ©szet csĂșcsborai nagyrĂ©szt szĂ»retlenĂŒl lesznek letöltve, majd piacra kerĂŒlĂ©sĂŒk napjĂĄig palackban Ă©rlelĂ”dnek tovĂĄbb.

Gere Attila borvacsora
2014.04.29. kedd 19:00


CsodĂĄlatos borokat kĂłstolunk, hozzĂĄ illĂ”, Ă­nyenc menĂŒsor kĂ­sĂ©retĂ©ben, a pincĂ©szet tulajdonos borĂĄszĂĄnak szakĂ©rtĂ” közremĂ»ködĂ©sĂ©vel.


Szeretettel vĂĄrjuk!

SzoljĂĄr Csaba ĂŒzletvezetĂ”, Fodor SĂĄndor Chef  Ă©s a Solier Cafe csapata

BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12


A borvacsora ĂĄra: 9.900,- Ft

Asztalfoglalåsåt intézze a legkényelmesebben!
kattintson az alåbbi képre:
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f


Folytatás a blogon ... solierwinefood.blogspot.com/2014/03/g...

sponsored links

Keres?s