Gazdag alm?s s?tem?ny

2023-01-08

sponsored links

Isteni finom, b?r igaz ezer kal?ria is van benne :) De mi kell m?s egy ilyen csorg? es?s janu?ri napra. Egy poh?r te?val, k?v?val, t?k?letes :)

Hozz?val?k ( 1 kisebb kerek tortaform?hoz): 25 dkg liszt, 1 te?skan?l s?t?por, 1 te?skan?l sz?dabikarb?na, 12 dkg cukor, 12 dkg vaj, 2 toj?s, 1, 5 dl tej, 1 te?skan?l van?li?s cukor, f?l citrom lereszelt h?ja, pici s?. A t?ltel?khez: 3 nagy alma, 3 ev?kan?l barna cukor, 1 ev?kan?l fah?j. A sz?r?shoz: 6 ev?kan?l barna cukor, 2 ev?kan?l fah?j. A feh?r m?zhoz: 6 ev?kan?l porcukor, 2 ev?kan?l tej, pici citroml?.

A lisztet elkeverj?k a s?t?porral, a sz?dabikarb?n?val, a s?val. A szobah?m?rs?klet? vajat habosra kavarjuk a cukorral, van?li?s cukorral ?s a toj?ssal, hozz?adjuk a citromh?jat, majd a cukros toj?sos massz?t ?s a tejet v?ltogatva hozz?kavarjuk a liszthez, m?g egynem? massz?t kapunk. Az alm?t megh?mozzuk, apr? kock?kra v?gjuk, ?sszekeverj?k a fah?jjal ?s a barna cukorral. A sz?r?shoz a barna cukrot elkeverj?k a fah?jjal.

A tortaform?t kib?lelj?k s?t?pap?rral, belesim?tjuk a massza fel?t, r?sz?rjuk a fah?jas alma fel?t, kiss? belenyomkodjuk a massz?ba, r?sz?rjuk a fah?jas cukor fel?t, r?sim?tjuk a megmaradt massz?t, a tetej?re r?ter?tj?k s belenyomkodjuk a megmaradt fah?jas alm?t, r?sz?rjuk a megmaradt fah?jas cukrot, belenyomkodjuk kiss?, 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben 1 ?r?t s?tj?k, hagyjuk langyosra h?lni.

A m?zhoz a porcukrot sim?ra keverj?k a tejjel ?s a citroml?vel, a langyos s?tem?ny tetej?re csorgatjuk. Kih?lve szeletelj?k.




Folytats a blogon ... https://makacskakonyhaja.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s