Gasztropajtira emlékezve....avagy a szénégetõk lakomája

2017-02-18

sponsored links

Ez most egy rendhagyó bejegyzés lesz....emlékül egy nagyon kedves gasztropajtásnak, Hajdú István Lászlónak, aki sajnos már nem lehet közöttünk. A kezdeményezés Mártitól ered, így mindannyian, mi bloggerek, tiszteletünk jeléül István vagy ahogy õt ismertük Gasztropajti blogjáról fõzünk a blogkóstoló keretében.
Kétféle ételt is választottam, az egyik a kolbászos-tördelõs volt. Ez pedig a szénégetõk lakomája, vagy carbornara spagetti, de magyarosan, ahogy azt Gasztropajti csinálta.
 
"Mi van a hûtõben, és mi az, aminél magyarosabb alapanyagot keresve sem találnék? Szalonna, kolbász, tejföl, tojás. Kertemben még zöldell még a friss petrezselyem, ami szintén kitûnõ ízesítõ anyag. Minek bele olaszos ízvilágú bazsalikom, prosciutto (sonka) parmezán, és más flancos alapanyag, amikor Talján barátaink is sorban állnának, megkóstolni kitalált új kajámat?"
Gasztropajti oldalán itt találjátok a receptet
Hozzávalók: 150 g spagetti, 4 szelet füstölt szalonna, 1/2 fej lila hagyma, 1/2 szál kolbász, 1 tojás, 2 ek tejföl, petrezselyem, só és bors.
A spagettit a megszokott módon fõzzük. Eközben egy serpenyõben a csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A tepertõt kiemeljük. Jöhet a kolbász, szintén megsütve, szintén vegyük ki a serpenyõbõl. A visszamaradt zsiradékban dinszteljük a karikázott hagymát is, majd ha a tészta is megfõtt, leszûrve a serpenyõbe tesszük. Jól összekeverjük. Ezután a tojást a tejföllel elkeverjük és a spagettihez öntjük. Kicsit rotyog, majd hozzáadjuk a kolbászkarikákat és a szalonna pörcöket. Már csak petrezselyem, 2 tányér, 1-1 pohár bor és jó étvágy kell hozzá.
 



Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2017/02/g...

sponsored links

Keres?s