Gasztro-retro 2. rész

2014-05-23

sponsored links

Gyermekkorunk kedvencei 2. rész

Folytassuk a nosztalgiát, csak figyeljetek? :) Annyi mindent lehetne felsorolni gyerekkori gasztronómiai élményeinkbõl, hogy csuda. Mit szóljanak akkor majd a mi gyerekeink, akiknek az lesz retro, ami most van, vagyis dömping mindenbõl? lesz 1-1 kedvenc nekik, ami ugyanúgy megmarad az emlékükben, mint nekünk? Meglátjuk? addig is, amíg õk is nosztalgiába fognak, csináljuk mi, hisz mi vagyunk jelenleg a ?rangidõsek? a témában :) Tehát 80-as születésûek (és bárki más), figyelem!

Volt aki hiányolta az elsõ részbõl a gömbrágót, hát íme ;-) Mekkorára tudtátok kifújni? És hány darab kellett a legnagyobb ?lufihoz?? :) Felcsapódott az orrotokra?

gömbrágó

De tegye fel a kezét, aki emlékszik arra, hogy ezek kaphatóak voltak 4es kiszerelésû zörgõs csomagban, mégpedig fekete színben is? :-) Bizony, a Negró-rágóról van szó. És errõl egyetlen létezõ darab fotót sem tudtam találni. Nincs. Ha valakinek mégis van, küldje el, hogy betehessem a listába, mert nekem nagyon hiányzik. Szerettem :)

Rágó? azért volt többféle is, emlékeim szerint. Például ezt a cigirágót is imádtuk. De ezt sem az íze miatt. A borzasztónál is borzasztóbb volt. Tuti azért volt ilyen rossz, hogy a gyerekeknek késõbb eszükbe se jusson rágyújtani. Nos, ha tényleg ez volt a céljuk, nálunk a családban 3-ból egynél bejött, azaz nálam :-)

cigirago

A ?menõ? cigirágó után következzenek a menõ autók? szintén rágó.

turborago

Jöhet egy kis Dunakavics?

Dunakavics

Nem szerettem kevésbé a Francia drazsét se, no ezeket lehet még kapni a mai napig is, bár kétségeim vannak afelõl, hogy ugyanolyanok, mint régen. A ?nyuszi? hozott Húsvétra egy csomaggal a gyerekeknek, de lehet, hogy kinõttem ebbõl a drazsézásból, mert annyira nem estem hanyatt tõle.

franciadrazsé

És ha már cukorka? ki emlékszik a piros cukorborítású grillázsra??? Azzal ?rúzsoztuk? a szánkat? :-D de errõl se találok sajnos fotót. Én azt annyira, de annyira szerettem!!!



Csokizzunk! Ezek a szeletcsokik egymás mellett voltak a polcon, retro ábécé kb. második sorában, legalsó polcon. Ti hányra emlékeztek? Nekem azért nem egészen mind rémlik?. A Bohóc, a Lottó, a Szamba és a Sport szelet, amit ugye alig lehetett elharapni, ezeket szerettem. A kapucínert ki nem állhattam, ha mégis azt kaptam valamilyen okból kifolyólag lerágtam a fehér felét :-p

csokik

Ne feledjük má? a Mókusos csokit se :)

mókus

Jajj ez a banános nagyon-nagyon favorit volt!!!! És volt meggyes változata is, ilyet kérek most azonnal! :)

banáncsoki

Ha a múltkoriban volt ?gyûjtõs?-csoki, akkor legyen most is. Ezúttal nem a váras, hanem a betûs! Ki gyûjtötte még rajtam kívül? :)

betûscsoki

Párizsi kocka és Melba szelet megvan?

párizsi

melba

Ugyan ez egy picit késõbbi kiadás, talán a 90-es évekre tehetõ, de a reklám szerintem mély nyomot hagyott sokunkban :-) Mikor az anyuka távirányítóként használja a csokit, gyerek felteper ezerrel a lépcsõházban és elfalatozza, közben pedig ez a szlogen szól:?Mindegyik táblában, egy jóóó pohár tej van!? :-D

nestle-retro.preview

De tudjátok mit, inkább nézzétek meg a videót is hozzá:



Fincsi földimogyorós szeletet valaki? Mivel nugátos csoki, nálam ez is a ?muszáj? kategória volt?. néha duzzogva megettem :-)

maci

A mai bejegyzés zárásaként kaptok egy kakukktojást. Eredetileg fogmosásra találták ki, tehát nem gasztronómiai jelleget szántak neki. És most tegye mindenki a bal kezét a szívére, a jobb kezét emelje fel, és eskü alatt vallja be nekem, hogy mennyit fogyasztott el belõle gasztronómiai célzattal? :-D

gabi

Megsúgom, a mostani ilyen márkájú fogkrém is kb. ugyanilyen finom, és erre a gyerekeim is rájöttek?. amikor gyanús módon eltûnik egy hét alatt egy tubussal, akkor jön a Drákói szigor, és a fogkrém számûzetésbe kerül a legfelsõ polcra, ergo csak én nyomhatok a fogkeféjükre. Kérdem én, hogy ezzel ugyan mit értem el? Csupán annyit, hogy kevesebbet esznek belõle. Mert ami a fogkefén van, azt ha megpusztulok, õk akkoris lenyelik :)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! Lesz folytatás! ;-)

Ha pedig jelen vagy Facebook-on is, akkor keress meg ITT!



Forrás: retrogastro.blog.hu, retronom.hu


Hasonló bejegyzések:




kajla
Emlékeztek? ? 1. rész ? Gasztro-retro


csokis túrós banános keksztorta sütés nélküli
Csokis, banános, túrós és torta is, mi az?


házi nachos
DIY ? Csináld magad! ? IX. rész ? A nachos


DSCF2770_3
Lillafüredi pisztrángot az ünnepi asztalra!




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/05/23/gaszt...

sponsored links

Keres?s