Gaspaccio -, azaz olasz hideg zöldségleves

2014-07-16

sponsored links

A leves készülhet hagyományos turmixgéppel, ekkor az eredmény darabosabb lesz, de elkészítheted ChufaMix növényi tejkészítõvel, amikor is a zöldség a turmixolás után közvetlenül és azonos edényben szûrésre is kerül.

ChufaMix beszerzési forrásához kattints a linkre!

Hozzávalók és elkészítés egyben:gaspaccio

  • 25 dkg-os mélyhûtött vegyes zöldséget – sárgarépa, fehérrépa, zeller, paszternák, kelbimbó (Interspar) dobd forró vízbe, hogy a zöldség felengedjen; Természetesen friss zöldségekbõl is készíthetõ! Ez nálam egyéni lustaság kérdése, hogy amit csak lehet, azt már konyhakész állapotban megveszem :-)
  • Vágjál a zöldséghez vagy kápia vagy pritamin paprika darabokat, továbbá érett paradicsomokat
  • Nem jársz rosszul az ízzel, ha szárított paradicsom is kerül a keverékbe
  • Víz (ízlés szerinti mennyiségben – 2-3 dl) hozzáadásával turmixold össze a nyers zöldséget, közben tegyél bele sót, õrölt borsot, ízlés szerint chili paprikát
  • Végül önts a keverékhez 1 dl olíva olajat
  • A hideg zöldséglevest tálaláskor egyéni kreativitásod szerint díszitsd!

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=23265

sponsored links

Keres?s