Garnélás zöld spárga-zöldborsó-cukkini-hónapos retek saláta

2014-04-14

sponsored links

Nagyon belejöttünk a halakkal/tenger gyümölcseivel készülõ saláták sorozatgyártásába. Íme a következõ, nagyon egyszerû, nagyon tavaszi, nagyon színes példány:

Garnélás zöld spárga-zöldborsó-cukkini-hónapos retek saláta

Hozzávalók 4 személyre: 200 g friss garnéla, 200 g zöld spárga, 200 g zöldborsó, 4 db hónapos retek, 200 g cukkini, 200 ml tejföl, 2 fokhagymagerezd, citromlé, só, frissen õrölt feketebors, extra szûz olívaolaj

DSC_7712 (1)

A garnélák fejét eltávolítjuk, páncéljukat lefejtjük, bélcsatornájukat eltávolítjuk.

A zöld spárga alsó részét lepattintjuk, majd sós vízben roppanósra, a zöldborsót puhára fõzzük. Mindkettõt leszûrjük, és pár másodpercre jeges vízbe mártjuk. A hónapos retkeket 1 mm vékony karikára vágjuk, a fokhagymagerezdeket késsel kissé ellapítjuk.

A cukkinit (zöldséghámozóval) nagyon vékonyan felszeleteljük, és mindkét oldalát finoman besózzuk. (Ne hagyjuk sokáig állni, mert meglöttyen!)

Egy serpenyõben kevés olívaolajat hevítünk, beletesszük a fokhagymát, és nem több, mint fél percnyi pirítás után hozzáadjuk a  garnéla farkakat is. Nagyságuktól függõen 1-3 percig pirítjuk, majd konyhai papírtörlõre szedjük, melegen tartjuk.

A tejfölt megsózzuk, ízlés szerinti mennyiségû citromlevet facsarunk bele és hozzáadunk 1-2 kanálnyit a fokhagymás sült olívaolajból, majd alaposan kikeverjük.

A langyos zöld spárgát tányérokra rendezzük, ráhelyezzük a cukkini szeleteket, a retek karikákat és a garnélákat. Meghintjük a  zöldborsóval, meglocsoljuk a citromos-tejfölös dresszinggel, megszórjuk bõ adag frissen õrölt fekete borssal, és azonnal tálaljuk.

Még izgalmasabb a dolog, ha a retket sütõben sütjük, a  cukkinit bordázott fenekû serpenyõben grillezzük, a garnélafarkakat posírozzuk, a tejfölt zöld fûszerekkel gazdagítjuk?.stb.

Inspiráció: itt

További színes, halas salátáink: itt 

Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!


Folytats a blogon ... tarkabarka.cafeblog.hu/2014/04/14/gar...

sponsored links

Keres?s