Garnélarák - sütõtök - ceruzabab

2014-08-14

sponsored links

sütõtökbabgarnélalis02.jpg

Egyik legfinomabb összeállítás a garnélarák-sütõtök-zöld ceruzabab amelybõl gyakran készítek levest. Amikor megkezdõdik a sütõtök szezon, többnyire már lecseng a zöldbabé, illetve friss változatához csak kevés helyen juthatunk hozzá. A leves ha nagyon sûrûre fõzzük már currynak nevezhetõ, és fõtt jázmin vagy basmati rizzsel fogyasztható.

sütõtökbabgarnélalis01.jpg

4 adaghoz

2 dl zöldségalaplé (ha húsevõknek készül csirkealaplé)

2 evõkanál mogyoró olaj

30 dkg sütõtök közepes kockákra vágva

20 dkg zöld ceruzabab 2-3 cm es darabokra vágva (egészben is hagyható, nagyon látványos!)

1 teáskanál koriandermag

1/2 teáskanál római köménymag

1/2 teáskanál görögszéna mag

1 teáskanál kurkuma

1 db zöld chili paprika

1/2 teáskanál cukor

1 teáskanál só

1 cm-es gyömbérdarab

2 gerezd fokhagyma

2 vöröshagyma

2 evõkanál bazsalikomlevél

2 evõkanál koriander zöldje, vagy petrezselyem zöldje

1/2 teáskanál õrölt szerecsendió

1,5 dl kókusztej

14-18 db kis garnéla

1/2 zöldcitrom leve és héja

sütõtökbabgarnélalis05.jpg

A felmelegített olajban megpirítjuk a fûszereket, beletesszük az apróra vágott hagymát, gyömbért, fokhagymát, és fedõ alatt, idõnként megkeverve teljesen puhára pároljuk. Felöntjük a zöldségalaplével, beletesszük  a sütõtököt, a babot, és puhára fõzzük.

sütõtökbabgarnélalis04.jpg

Beleöntjük a kókusztejet, felforraljuk, majd jöhetnek a garnélák, de már csak 3- 4-5 percig fõzzük attól függõen nyersek, vagy elõfõzöttek-e. Ízesítjük az összevágott zöld fûszerekkel és a zöldcitrom levével és héjával.

sütõtökbabgarnélalis03.jpg

A tálakba kimerve még ha szeretjük durván összevágott koriander zöldjével megszórjuk a tetejét.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/08/14/garn...

sponsored links

Keres?s