Garnéla rák malaguita szószban

2014-05-05

sponsored links

Nemrég egy esõs, lusta napon, úgy döntöttünk feldobjuk a napunkat egy ebéddel. Nem tudtunk pontosan mit kivánunk?. sétáltunk az olasz, barzil és mexikói vendéglõk között.

Végül nagyon szimpatikusnak tûnt a brazil. A vendéglõ neve Cabana, és nagyon finom barbecue-ket készitenek.

cabana

És persze nem csak. Nagyon tetszett a menü. Több fogást kipróbáltunk, és nagyon megtetszett a szósz, amelyben az ételeket megforgatják sütés után. A neve malagueta.

Emlitettem hogy nem vagyok tengeri herkentyû kedvelõ. A párom meg az. Grillezett garnéla rákot rendelt malagueta szósszal. Be kell vallanom,  megkóstoltam, sõt ettem egy egész rákot, annyira finom volt.

cabana shrimp

Persze azóta itthon is elkészitettük, csak annyiban csaltunk, hogy ezt az ellenállhatatlanul finom szószt készen megvásároltuk.

Na de utána néztem mi is a malagueta. Hogyan készül. Természetesen legközelebb elkészitem.

A recept egyszerû, az adag 1 kg garnéla ráknak elég, vagy bármi másnak. Grillezett, saslikra feltûzött husik mellé nagyon finom, annak aki a csipõset szereti.

Hozzávalók: 6 db apróra vágott chilli paprika, 3 db összezúzott fokhagyma, 4 kiskanálnyi paradicsom püré, 1 kiskanálnyi száraz oregáno, 2 kiskanálnyi száritott chilli paprika mag, 4 kiskanálnyi piros borecet, 2 kiskanálnyi édespaprika, 3 kiskanálnyi só, 5o ml mogyoró olaj.

A hozzávalókat csak összekeverjük.

Itthon kisebb garnéláim voltak, mint amekkorát ajánlott grillen megsütni.

shrimp malagueta

Ha fagyasztott garnélát használunk, érdemes elõtte 24 órával kifagyasztani, és jól lecsorgatni. Feltûzzük saslikra és grillen megsütjük. Majd beleforgatjuk a malagueta szószba.

Érdemes kipróbálni csirke hússal is.




Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s