GALETTE - SÓS VÁLTOZAT

2014-08-02

sponsored links


Galette. Utána olvastam , hogy mit is takar ez a név.

Felül nyitott omlós francia pite, ami hasonlít a pizzára, de omlós tésztája van.
Lisztbõl és vajból készül amit vízzel, joghurttal, tejszínnel vagy tojássárgájával állítunk össze.
Variálhatjuk a tészta összetételét. Fehér liszt helyett teljes kiõrlésû lisztet is használhatunk. De az édes változatnál  tehetünk hozzá darált mandulát, vagy fûszerekkel is gazdagíthatjuk.

Az ötletadó Gabi volt!

Most sós változatot készítettem.

25 dkg liszt
12 dkg vaj
2 ek. tejföl
csipet só

5 dkg trappista sajtkrém
5 dkg bacon
2 szelet sonka
4 db koktélpardicsom
1 zöldhagyma
erõs zöldpaprika

 1 tojás fehérje, a szélei megkenéséhez
 

A lisztben elmorzsoltam a vajat és a tejföllel összeállítottam a tésztát.
Hûtõbe tettem és addig elkészítettem a feltétet.
A szalonnát felkockáztam. A zöldségeket felkarikáztam.

A tésztát négy részre vágtam és négy kör alakot nyújtottam.
Kettõ sós, kettõ édes változatban készült.

Megkentem sajtkrémmel, de a szélét üresen hagytam.
Rápakoltam a feltétet.
A széleit visszahajtottam, összecsipkedtem és megkentem tojással.


 



10-15 perc alatt megsütöttem 180 fokon.

Jó étvágyat!








Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/08/gale...

sponsored links

Keres?s