GALETTE - ÉDES VÁLTOZAT
sponsored links
Az elõzõ bejegyzés is ezt a receptet tartalmazza csak sós változatban.
Ahogy ott leírtam négyfelé vágtam a tésztát és kettõ sós, kettõ édes pite lett belõle.
Nekem a sós jobban ízlett.
Ha 4 db pitét akarok készíteni akkor a hozzávalók mennyisége a következõ:
25 dkg liszt
13 dkg vaj
2 ek. tejföl
csipet só
25 dkg túró
3 ek. kristálycukor
1 tojás
1 tojás sárgája
3 dkg mazsola
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 õszibarack
1 tojás fehérje a kenéshez
A lisztet átszitáltam és a vajat elmorzsoltam benne, majd a tejföllel összeállítottam a tésztát.
Négy felé vágtam a tésztát.
Kettõ sós és kettõ édes pitét sütöttem.
Kör alakúra kinyújtottam a tésztát.
A bekevert túrót megfeleztem és rákentem a tésztára, ügyelve, hogy a szélére ne kerüljön.
Az egyikre rácikkeztem a barackot.
A széleit visszahajtottam és összecsipkedtem ahol szükséges volt.
Lekentem a szélét tojással és már ment a sütõbe ahol 10-15 perc alatt megsült.
Jó étvágyat!