Füstölthekk-pástétom
sponsored links
Csak most vettem észre, hogy elfelejtettem megírni egy posztot, a házi füstölésû halakról, amit rendszeresen készítünk. Mindenfélébõl. Hol pisztrángból, hol süllõbõl, hol harcsából, tegnap éppenséggel hekkbõl. A füstölõt horgászboltokban lehet kapni, és azt hiszem a neten is lehet rendelni. Így néz ki:
A használata igazán egyszerû, és az étel húsz perc alatt készül el benne. Kicsit sok lett a tegnap esti vacsorához megfüstölt hal, így a maradék négy darabból készítettem pástétomot. A hûtõben minimum egy hétig eláll, és isteni vacsora, vagy uzsonna.
Hozzávalók:
4 füstölt hekk
20 dkg vaj
1 citrom leve
2 teáskanál zöldbors
2-3 fokhagyma gerezd
0,5 szerecsendió reszelve
só
bors
A halhúst lefejtem a bordáról, óvatosan, hogy szálka ne törjön vele. Egy tálban villával átkeverem, ha netán látok szálkát, azt kiveszem. Sózom, borsozom, reszelek rá szerecsendiót, facsarok rá citromlevet.
A vajat 2 evõkanál kivételével megolvasztom, belenyomom a fokhagymát, picit megpirítom. Hozzáöntöm a halhoz, és botmixerrel pépesítem.
Belekeverem a zöldborsot.
Csatos üvegekbe töltöm.
A maradék vajat megolvasztom, megsózom, teszek hozzá kevés zöldborsot.
Az pástétomra öntöm, nyitva teszem pár órára a hûtõbe, majd mikor megdermedt a vaj, lezárom az üvegeket.