Füstölthekk-pástétom

2014-08-14

sponsored links

füstölt hekk pástétom 3

Csak most vettem észre, hogy elfelejtettem megírni egy posztot, a házi füstölésû halakról, amit rendszeresen készítünk. Mindenfélébõl. Hol pisztrángból, hol süllõbõl, hol harcsából, tegnap éppenséggel hekkbõl. A füstölõt horgászboltokban lehet kapni, és azt hiszem a neten is lehet rendelni. Így néz ki:

217561_big

A használata igazán egyszerû, és az étel húsz perc alatt készül el benne. Kicsit sok lett a tegnap esti vacsorához megfüstölt hal, így a maradék négy darabból készítettem pástétomot. A hûtõben minimum egy hétig eláll, és isteni vacsora, vagy uzsonna.

Hozzávalók:

4 füstölt hekk

20 dkg vaj

1 citrom leve

2 teáskanál zöldbors

2-3 fokhagyma gerezd

0,5 szerecsendió reszelve

bors

A halhúst lefejtem a bordáról, óvatosan, hogy szálka ne törjön vele. Egy tálban villával átkeverem, ha netán látok szálkát, azt kiveszem. Sózom, borsozom, reszelek rá szerecsendiót, facsarok rá citromlevet.

A vajat 2 evõkanál kivételével megolvasztom, belenyomom a fokhagymát, picit megpirítom. Hozzáöntöm a halhoz, és botmixerrel pépesítem.

Belekeverem a zöldborsot.

Csatos üvegekbe töltöm.

A maradék vajat megolvasztom, megsózom, teszek hozzá kevés zöldborsot.

Az pástétomra öntöm, nyitva teszem pár órára a hûtõbe, majd mikor megdermedt a vaj, lezárom az üvegeket.

füstölt hekk pástétom 1

füstölt hekk pástétom 2

IMG_3711

 



Folytats a blogon ... https://reviczkyblog.com/2014/08/14/f...

sponsored links

Keres?s