Füstölt sonkás borsós tökvirágos tészta

2014-04-16

sponsored links

Ebédre!
Este salátát eszünk, ebédre tésztát de zöldségekkel, elvégre tavasz van, vagy mi. Ez ma sem volt másként, borsóval és tökvirággal ízesített tésztát ettem, amit füstölt szalonna darabokkal gazdagítottam.
Jól sikerült. 

Hozzávalók 1 fõre:
1 csokor tökvirág
1 marék borsó
100 g füstölt szalonna darabokra vágva
100 g tészta
só, bors,
2-3 kanál krémsajt vagy tejszín

A vizet feltesszük fõzni, sózzuk, majd amikor már forrásban van, beleöntjük a tésztát és a csomagoláson feltüntetett idõ alatt készre fõzzük.
Ezalatt elkészítjük a feltétet, amihez a szalonnát serpenyõben zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. Kevés fõzõvízzel felöntjük, majd beledobjuk a borsót. A tökvirágokat megtisztítjuk, ami annyiból áll, hogy lecsippentjük a szárát a bibével együtt, amihez nem kell nagy tehetség. Elég kétfelé húzni a virágot - szirom és szár, a bibe megy a szárral együtt a kukába. Ennyi idõ alatt megfõ a tészta, amit lyukas kanállal a serpenyõbe szedünk, kevés vízzel együtt, összekeverjük, átforgatjuk a hozzávalókat, borsot õrlünk rá, a krémsajttal vagy a tejszínnel kiegészítjük az ízeket, majd beledobjuk a virágokat is, gyorsan átforgatjuk és készen is vagyunk.
Nagyon jól sikerült. A virágnak nincs íze, ne várjon tõle senki semmit. Majd egyszer, ha a fejemet rántásra is ráveszem, mutatok jobbat belõle! 
Mára azonban ennyit hoztam:





Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/04/fust...

sponsored links

Keres?s