Füstölt sajtos keksz

2018-06-16

sponsored links

20 perc alatt elkészül 5-6 hozzávalóval ez a nagyon finom, intenzív ízû omlós keksz. 
sajtos keksz receptem alapján készítettem, de most csak füstölt sajttal, mivel  összegyûlt itthon a füstölt sajt, el kellett használnom valamilyen extra gyorsan elkészülõ sós nassolni valóhoz. Nagyon jó választás volt!! Vigyázat! Rá kell csapkodni a saját kezünkre is, hogy ne vegyük le egymás után a tányérról ezeket a finom kekszeket. :)




Hozzávalók:
kb. 30-35 darabhoz
15 dkg finomliszt
15 dkg füstölt sajt reszelve
1 púpos kávéskanál õrölt csemege paprika
1 kávéskanál só
15 dkg szoba-hõmérsékletû vaj
1 tojássárgája

+ a tetejére 1 enyhén felvert tojásfehérje
és kb. 3-4 dkg füstölt sajt reszelve




Elkészítés:
  1. A lisztet összekeverjük a sóval, paprikával és a reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját is és összegyúrjuk a tésztát. (Könnyen nyújtható, de ne ragacsos tészta legyen - pici liszt vagy pici vaj hozzáadásával korrigáljuk az állagát.)
  2. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5 mm vastagra és derelyevágóval (vagy késsel) 3x4 cm-es téglalapokra vágjuk. 
  3. A tetejét lekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, meghintjük a reszelt sajttal és sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk.
  4. Elõmelegített 180 fokos, légkeveréses sütõben 8 percig sütjük. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet, de amikor a tészta már szép aranybarna színû és a sarkai picikét kezdenek pirulni, akkor már azonnal ki kell venni a sütõbõl!)

Tipp:
Ha a kekszeket még omlósabbra szeretnénk, akkor átlátszó fóliába csomagolva akár egy éjszakára is betehetjük a hûtõbe. Ebben az esetben másnap reggel kb. 40-50 perccel hamarabb kivesszük a hûtõbõl a konyhapultra, mielõtt készíteni szeretnénk. 


Sütés elõtt



Jó étvágyat!
   

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2018/06/fustolt...

sponsored links

Keres?s