Fürjtojásos töltött dagadó

2014-04-20

sponsored links

Húsvétra nem csak bárányt lehet tölteni ugyebár, vannak más lehetõségek is :) . Nos, én ezúttal elõször életemben dagadót készítettem, de nem elõször. Máris egyéb terveim vannak dagadó ügyben :) )).

Fürjtojásos töltött dagadó

Hozzávalók: 1,5 kg dagadó, 1 dl olaj, 2 teáskanál pirospaprika, 2 evõkanál méz, 2 evõkanál ketchup, só, fehér bors, fokhagymapor, 1,5 dl száraz fehérbor; a töltelékhez: 20 dkg csirkemáj, 30 dkg barna csiperke, 1 póréhagyma, 2 cikk fokhagyma, kakukkfû,  1 csokor petrezselyemzöld, 3 dkg vaj, 15 db keményre fõzött fürjtojás, 3 tojás, só, õrölt bors.

Elkészítése: A húst megmossuk, és a belsejét óvatosan mélyen bevágjuk. Az olajat a pirospaprikával, fokhagymaporral, sóval és borssal összekeverjük, majd a húst alaposan mindenütt bekenjük vele. A gombát megmossuk, és a májjal együtt felvágjuk. A hagymát karikára vágjuk. A vajban megdinszteljük a hagymát, majd zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a gombát és a májat, kakukkfûvel, borssal és sóval ízesítjük, majd zsírjára sütjük. Végül hozzákavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Hûlni hagyjuk a tölteléket, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, illetve a habbá vert tojásfehérjét. Végül óvatosan belekavarjuk az egészben hagyott fõtt fürjtojásokat. Beletöltjük a pácolt dagadóba és a végét bevarrjuk. Hõálló tálba rakjuk, meglocsoljuk a borral, alufóliával lefedjük, és 200 C fokra elõmelegített sütõbe 15 percig sütjük. Visszavesszük a hõfokot 160 fokra és 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát róla és lekenjük méz-kecthup keverékkel, majd további 15 percig sütjük. Hidegen szeleteljük.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/04/20/furjto...

sponsored links

Keres?s