Fürjtojásos kalácszsemle

2014-02-15

sponsored links


A fürjtojásos kenyeret annyira szerettük/szeretjük, hogy kipróbáltam zsemleként sütve is. A bejegyzés címéhez azért írtam kalácszsemlét (és nem csak simán zsemlét), mert nagyon finom, puha, kalácsszerû ennek a péksüteménynek a tésztája, az alsó fotón talán látszik is. A kenyérhez hasonlóan rekord gyorsasággal fogytak a zsemlék is, egyik tûnt el a másik után a kosárból. A receptet megtaláljátok a Kifõztük Magazin februári számában is, sok sikert hozzá!

Hozzávalók 10 darabhoz:
  • 1 csomag (7 g) szárított élesztõ
  • 3 dkg cukor
  • 1,4 dl langyos víz
  • 40 dkg rétesliszt
  • 1 csapott teáskanál só ...

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/02/furjtojas...

sponsored links

Keres?s