Fûszeres-pudingos almaleves

2014-04-23

sponsored links

A húsvéti ételdömping után valami egyszerû és húsmentes ebédet terveztem. Pár alma türelmesen várta sorsát a konyhapulton, így ezekbõl egy kis pudingos leves készült. Télen melegen, nyáron jól behûtve az igazi.


Hozzávalók 4 fõre:

  • 7 közepes darab alma
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk õrölt fahéj
  • 1 csipet õrölt szerecsendió
  • cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek, elég savanykásak voltak az almák)
  • 0,5 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl

Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
Vízzel felengedjük, hozzáadjuk a sót, cukrokat, fahéjas, szerecsendiót és puhára fõzzük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejföllel, majd a levesbõl mert pár ek forró lével felhígítjuk és folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felforrni.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/04/fusze...

sponsored links

Keres?s