Fûszeres pisztráng sütõpapírban

2014-03-31

sponsored links

Ezt a pisztrángot a Fiútesóm barátnõje hozta, sajnos õ nem tudott enni belõle, mert sehogy se tudtuk úgy összeegyeztetni a sütést, hogy õ is ott legyen. Zsuzsi, köszi, legközelebb közösen is készítünk, jó? :) Nagyon szerettük :)


Hozzávalók(3 személy számára): 3 pisztráng, 1 citrom, 3 babérlevél, 3 ? 4 evõkanál szárított vagy friss petrezselyemzöld, só, bors, 4 ? 5 evõkanál olívaolaj. A körethez: 4 dkg fagyasztott zöldborsó, 3 ? 4 cikk fokhagyma, kevés olaj, 2 dl tejföl, só.
Elkészítése:
  1. A pisztrángok pikkelyeit éles késsel, a farkától a feje felé haladva eltávolítjuk, majd alaposan megmossuk, papírtörlõvel leszárítjuk.
  2. Az így elõkészített pisztrágokat kívül ? belül alaposan sózzuk, borsozzuk.
  3. A petrezselyemzöldet elkeverjük az olívaolajjal és a halakat kívül ? belül alaposan bekenjük vele, majd mindeniket megtöltjük egy ? egy kettõbe vágott citromkarikával és a babérlevéllel.
  4. Miután fûszereztük a pisztrángokat egyesével sütõpapírba csomagoljuk, a tetején duplán tûrve a papírt, a két szélén pedig összecsavarjuk, hogy a keletkezett gõz bennt maradjon.
  5. A pisztrángokat  egy tepsibe helyezzük, elõmelegített sütõben, közepes hõfokon, fél óra alatt megpároljuk, majd a sütõpapírt kibontva picit megpirítjuk, de csak 5 ? 6 percig, hogy a hal húsa ne száradjon ki.
  6. A körethez a felforrósított olajon megdinszteljük a finomra aprított fokhagymát, hozzáadjuk a még fagyos zöldborsót, átforgatjuk, felöntjük, 1, 5 dl meleg vízzel, puhára pároljuk, a tejföllel 5 ? 8 perc alatt besûrítjük.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/03...

sponsored links

Keres?s