Fûszeres lepényhal tavaszi salátával

2014-04-07

sponsored links

A hosszú téli napok után már alig vártuk a tavaszt! A tápláló, sokszor kicsit nehéz ételek után érthetõen valami frissre, üdére vágytunk. Egyik kedvenc évszakunknak megfelelõ ételt készítettünk az elmúlt napokban. 

Hozzávalók:
4 szelet lepényhal filé,
6-8 ek. kuszkusz,
5-6 db koktélparadicsom,
1 marék madársaláta,
1 marék frisée (endívia levelek),
1 marék lila multileaf saláta,
só, fehérbors, kurkuma,
fehérborecet, olívaolaj. 

Érdemes a salátával kezdeni, hiszen nem árt, ha kicsit érik. A leveles salátákat kissé összetépkedtük, adtunk hozzá néhány félbe vágott koktélparadicsomot, fehérborecetet, kevés olívaolajat, majd hûtõbe tettük.
Következhet a kuszkusz, amit öntsetek egy tálba, adjatok hozzá sót, õrölt borsot, kevés olívaolajat, forrázzátok le vízzel, majd takarjátok le mûanyag fóliával. Nagyjából tíz perc után ellenõrizzétek egy villával, hogy elnyerte a megfelelõ ?pergõs? jellegét.
A sót, fehérborsot, kevés kurkumát egy kis tálban olívaolajjal összekevertük, ezzel kentük be a nyelvhal filék mindkét oldalát. Ezután serpenyõben egy kevés vajat olvasztottunk, és amikor már nagyon forró volt, beletettük a filéket. Mindössze 1-2 perc kell oldalanként, ha egy elõkészített vékony filével van dolgunk. Egyetlen dolgunk van csak, feltétlen vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl. Az elkészült hal tetejére még néhány szem gyöngyhagymát tettünk, és a salátával együtt tálaltuk!

Tipp:
Itt a medvehagyma szezon, ezért, ha tudtok szedni, érdemes pár levelet felaprítani, s a salátához adni. Friss, üde, tavaszias ízével garantáltan feldobja az ételt.  


Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2014/04/fusz...

sponsored links

Keres?s