Fûszeres, körtés csirke

2014-08-07

sponsored links

Ma valami nagyon finomat fõztem, a hús - gyümölcs páros még mindig nyerõ nálam, és apum kívül a család többi részének is ízlett :) Ezekkel a fûszerekkel kicsit keleties lett :) Nagyon tetszett :)


Hozzávalók(4 ? 5 személy részére): 1 csirke alsó és felsõ combjai, szárnyai, mellehúsa, 3 nagyobb körte, 1 hagyma, 1 dl rosé bor, só, bors, 2 csillagánizs, kb 2 evõkanál fûszerkeverék a következõ fûszerekbõl: fahéj, kardamom, kömyénymag, csípõs curry, kevés olaj. A körethez: 2, 5 borospohár rizs, 1 teáskanál fûszerkeverék a következõ fûszerekbõl: fahéj, kardamom, kömyénymag, csípõs curry, kevés olaj, só.
Elkészítése:
  1. Elõkészítjük a hozzávalókat: a húst, a körtét, a hagymát, a bort, a fûszereket.
  2. A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fûszerkeverékkel.
  3. A hagymát finomra aprítjuk, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fûszerezett húst, fehéredésig pirítjuk.
  4. A fehéredésig pirított húsra ráöntjük a rosé bort, hozzáadjuk a csillagánizst, fedõ nélkül 8 ? 10 percig pároljuk, míg a bor teljesen elpárolog róla, ekkor felöntjük kb 3 dl vízzel, puhára pároljuk.
  5. A körtét megmossuk, héjastól csíkokra szeleteljük. Amikor a hús megpuhult és majdnem zsírjára sült hozzáadjuk a körtét, 5 percig együtt pároljuk/sütjük, vigyázva, hogy a körte ne törjön szét.
  6. A körethez az olajon kissé megfuttatjuk a fûszerkeveréket, vigyázva, hogy ne égjen meg.
  7. A fûszeres olajhoz hozzáadjuk a rizst, sózzuk, folyamatosn kavargatva fehéredésig pirítjuk.
  8. A kifehéredett rizst feltöltjük 6 dl langyos vízzel, lefödve, alacsony hõfokon, kavargatás nélkül puhára fõzzük, majd a lángról levéve 5 percig lefödve pihentetjük.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/08...

sponsored links

Keres?s