Fûszeres kukoricalepény benne sült zöldségekkel

2014-06-16

sponsored links

YI5M8899.jpg

 

 

Gyors vacsora a hétvégi maradékok felhasználásával.

 

 

 A hétfõ (különösen egy mozgalmas hétvégét követõen) a konyhában is a "nemszeretem" napok közé tartozik. Ez a lepény azért jó, mert nagyon változatosan elkészíthetõ, és "elnyeli" a hétvégén fel nem használt zöldség maradékokat: a grillezésbõl megmaradt két szem gombát, fél padlizsánt, cukkinit,stb. Emellett karikázhatunk bele kolbászt, kerülhet bele kockára vágott sült hús - ami éppen van otthon. Maga a lepénytészta valójában egy sûrû massza, és az egész a "tatin"-féle fordított sütemények analógiájára épül. A hozzávalókat egy tepsiben, fûszerezve elõsütjük, majd ráöntjük a tésztamasszát, és ezzel fejezzük be a folyamatot. Halkan jegyzem meg, a tészta önmagában is finom, és könnyen, gyorsan elkészíthetõ, pl. egy grillezéshez, kenyér helyett szerintem szuper megoldás. Most egy alapreceptet adok, ami igény és a hûtõ tartalma szerint módosítható.

 

 

 Hozzávalók:

 

 

- 1 kisebb padlizsán

- 1 kis cukkini

- 1 kápia paprika

- 1 közepes fej lilahagyma

- 4-5 evõkanál olaj

- 2 tojás

- 100 g kukoricaliszt

- 100 g frissen reszelt parmezán

- 500 ml joghurt

- só, õrölt fekete bors

- friss kakukkfû, rozmaring, bazsalikom ízlés szerint

 

 

 

A feldarabolt zöldségeket forró olajban átsütjük, majd az olajjal együtt a tepsibe terítjük, és a 220 fokra elõmelegített sütõben is sütjük további 10 percig.

 

Idõ közben a tojást, a joghurtot, a parmezánt, a lisztet és a tojásokat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A tepsit kivesszük a sütõbõl, és a masszát a zöldségekre öntjük, majd megszórjuk a zöldfûszerekkel. A sütõbe visszatéve addig sütjük az eredeti hõmérsékleten, míg a tészta kicsit feljön, akkor levesszük 180 fokra, és így sütjük még kb. 20 percig. Frissen tálaljuk: önmagában, de köretként is megállja a helyét. 

 

 

 YI5M8897.jpg

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/06/16/fu...

sponsored links

Keres?s