Fûszeres disznósült hagymás törtkrumplival

2014-03-28

sponsored links

PLUM2GAz elmúlt hetekben valahogy elkerültük egymást a röfi hússal, a minap viszont igencsak elcsábultam a hentes pult elõtt és egy szép adag sertés comb filével tértem haza. A lakásajtóig vezetõ úton több ötletem volt az elkészítéssel kapcsolatban, végül a füstös pác mellet döntöttem, és – ha már disznó kerül a tányérra alapon – félredobván a könnyû ételeket, hagymás törtkrumplit álmodtam mellé köretként. A pácoláshoz McCormick Sweet and Somkey fûszerkeveréket használtam, sajnos ez hazánkban ritka mint a fehér holló, de bámulatos ízeket tud adni a sült malacnak. Ha nincs lehetõségetek a beszerzésre, egyéb füstös pácokkal is érdemes próbát tenni.

Hozzávalók:

  • 15 dkg sütõ margarin
  • 1 kg sertés comb filé
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 2 evõkanál McCormick Sweet and Smokey fûszerkverék

PLUM2GA vásárlásból hazatérvén rögtön neki is láttam a húsi felszeletelésének, majd gazdagon megfûszereztem az érméket – könnyû volt bátornak lenni, mert a pác nem sós és nem túl csípõs – egy picit sóztam és félretettem. Ez idõ alatt nagyobb darabokra vágtam a hagymát és kockákra aprítottam a burgonyát. A hagymát egy mély lábosban egy evõkanál margarinon aranybarnára megpirítottam, majd félretettem. Ugyan ebben a lábosban tettem fel fõni a krumplit, hogy fõzés közben is jusson neki az ízekbõl.

Miközben a burgonya fõdögélt, elkezdtem a sertés érmék sütését. A maradék margarint megolvasztottam egy serpenyõben, és közepes lángon átpirítottam benne a hús szeleteket. A szeletek többségét jól átsütöttem, de pár falatot puhán hagytam, mert Én igazán így szeretem. Mikor ezzel megvoltam addigra a krumpli kockák is megfõttek. Leöntöttem róla a vizet, hozzáadtam a hagymát és közepes lángon összekevertem. Keverés közben picit összetörtem a és enyhén le is pirítottam.

Sikeres fõzést és jó étvágyat kíván Apátok!



Folytats a blogon ... apafoz.com/2014/03/28/fuszeres-diszno...

sponsored links

Keres?s