Fûszeres csirkecombok burgonya ágyon

2014-02-28

sponsored links

Amikor az idõ az úr! Ágyazz meg a csirkecombnak!

Mindenki evett már csirkecombot sütve, burgonyakörettel. Kicsit megbolondítottam az egészet és a gyorsaság valamint helyhiány miatt, most másképpen készítettem el. Újonnan beszerzett sütõedényem segítségével egyszerûen tudtam megvalósítani e remek ételt.



1

Hozzávalók:

fejenként 1 db csirkecomb

fejenként 3 db közepes burgonya

csirkehús zöldfûszer keverék

ételízesítõ, só és bors

A burgonyát hámozzuk meg, karikázzuk fel és tegyük az edény aljára 3-4 adagban közte fûszerekkel gazdagítva.

Aki jénaiban vagy más edényben sütné az kenje ki egy kis vajjal az edény alját és oldalát.

A csirkecombokat hosszában csontig vágjuk be. Ez azért jó, mert a csont mellett is megsül a hús és a sütés ideje is rövidebb lesz.

Sózzuk és fûszerezzük be a zöldfûszer keverékkel. Rakjuk a burgonya tetejére. Öntsünk 2 dl vizet az edénybe. Fedjük le és mehet is a sütõbe. 200 fokon 40 percig süssük. Ha nem elég ropogós a csirke a fedõt lefedve még 10 percig pirítsuk.

Tálaljuk a szaftos és ízletes húst a puha burgonyakörettel. Jó étvágyat kívánok!

2





3


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/02/28/fus...

sponsored links

Keres?s