Földimogyorókrém I.

2014-04-03

sponsored links

Lassan egy éve, hogy megismerkedtem a Donum Terrae ?családdal? :)

Magolajokat és magkrémeket készítenek, forgalmaznak, igazi családi manufaktúra. Gondolom, észrevettétek, milyen sûrûn fõzök szezám- esetleg tökmagolajjal, de egy receptemhez már mákolajat is használtam. Hihetetlen sokat tudnak adni az étel ízéhez. Tökmag- és mandulakrémet többször is használtam, süteményekhez, salátákhoz, sorolhatnám? (vagy simán csak kiskanállal elnassoltam :))

Most  megkértek rá (persze több bloggerrel egyetemben), hogy egyik, ajándékba kapott magkrémjükkel készítsünk valami ételt. Ez az én esetemben földimogyoró-krém lett és elõételt kellett alkotnom.

El kell mondanom, hogy maga a krém magában is tökéletes, elfogyott pár kanállal, mire ötletelni kezdtem :) Természetesen nem volt elég egy, rögtön kétféle finomságot alkottam pár nap különbséggel. Az egyik egy különleges vendégváró, a másikat holnap hozom, egyelõre maradjon titok :)

Kecskesajtos, aszalt paradicsomos földimogyoró-krémes virágok ropogós paprikával és bacon-nel

DSC_6895s



Hozzávalók:

1 csomag (500 g) leveles tészta

1 tojás

15 dkg friss kecskesajt

8 db olajban eltett aszalt paradicsom +

4 ek a paradicsom olajából

6 ek Donum Terrae földimogyorókrém

1 csípõs zöldpaprika

7 szelet bacon



A bacont ropogósra sütjük, kihûtjük.

A leveles tésztát (ha kell, felengedjük), enyhén lisztezett deszkán 1 mm-esre nyújtjuk. 4 vagy 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belõle (a körök mérete attól függ, mekkora muffinsütõnk van). 3-3 db kört teszünk egy-egy mélyedésbe, minden kört beillesztés után megkenjük a felvert tojással, virág alakot formázzanak.

DSC_6881s

180 fokos sütõbe toljuk, aranybarnára sütjük. A sütõbõl kivesszük, langyosan kihalásszuk a mélyedésekbõl a kosárkákat, kihûtjük.

Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk. A kecskesajttal, a földimogyoró-krémmel és a paradicsom olajával összekeverjük. Ha túl kemény, még kevés olajjal lazíthatjuk. A krémet kiskanállal a virágok közepére kanalazzuk, benedvesített ujjunkkal kicsit elegyengetjük.

A paprikát szintén apró kockákra szeljük, összekeverjük a bacon-nel, elosztjuk a krém tetején.

DSC_6887s

DSC_6890s


Hasonló bejegyzések:





Tökmagos kenyér



Ismét itt a medvehagyma!


DSC_2120s
Tavaszi gyûjtögetés


P1010064s
Lelkiismeret-furdalás nélkül




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s