Földiepres madársaláta retekkel

2014-05-07

sponsored links


 



Nem vagyok valami jártas a salátakészítésben, sõt egyáltalán nem értek hozzá, mert bár sajnálatos, de alig szeretek néhány zöldségfélét. Amit meg igen, az tuti, hogy nem zöld színû. Valamiért nem bírom lenyelni a számomra fûízûnek tûnõ, amúgy marhára gusztusosan kinézõ zöldsalátákat, legyen az rucola, madársaláta, fejes saláta, jégsaláta, fodros kel, spenót vagy bármi más ezekhez hasonló. Így aztán azt sem nagyon tudom, mivel szokás ízesíteni, vagy mit mivel lehet párosítani. Valószínûleg éppen ezért vegyítettem most az epret a retekkel, és mindezt madársaláta ágyra ültettem, mert tök jól harmonizálnak színileg. Úgy gondoltam, a balzsamecettel nem lövök nagyon mellé, úgy rémlett ui., hogy az megy az eperhez és a madársalátához is. Kicsit félve tettem a Kutyánszki elé a salival teli tányért, de õ befalta az egészet, és nem nézett rám hülyén azt gondolva, hogy mit képzelek én, hogy a finom epret össze mertem házasítani a retekkel. Azt mondta, nem merjek rá se sót, se borsot, se más egyéb fûszert tenni, de még fenyõmagot se (nem mintha az lenne itthon), mert úgy jó, ahogy van. Ezért aztán bátran fel merem most tenni a blogra, hátha más is kedvet kap hozzá.





Hozzávalók 1 személyre:

1 jó marék madársaláta
1 retek
2 szem földieper (mindenképp szabadföldi és édes legyen)
pár csepp balzsamecet

elkészítés:

  1. A salátát szûrõtálba tesszük, alaposan megmossuk és hagyjuk jól lecsepegni.
  2. A retket megmossuk, leszárítjuk, felkarikázzuk, a karikákat pedig zsülienre vágjuk.
  3. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, leszárítjuk és negyedeljük.
  4. Egy tányérba beletesszük a salátát, a retket és az epret, kézzel összekeverjük, meglocsoljuk pár csepp balzsamecettel és tálaljuk.








Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/05/foldi...

sponsored links

Keres?s