Földieperszósz tejföllel

2014-06-17

sponsored links



Búcsú a földiepertõl. Ez az utolsó földiepres bejegyzés a szezonban...talán :)
Olyan érdekes ez a szezon és piac :)
Amikor nálam még virágzott az eper, az ismerõseimnél   -akik árulnak a piacon-  
 sem volt még szabadföldi, csak fóliás, nos akkor volt állítólag a szezonja...
Nálam a kertben még mindig van eper, még most is készítek belõle, 
de már úgy érzem, mintha a tavalyi hóról írnék...
Persze tudom van korai, meg késõi és örömömre van többször érõ, tehát õszre újra :) 




Eperszósz tejföllel

Hozzávalók
kb. 70 dkg eper 
 házi vaníliáscukor
szegfûszeg, fahéj, kardamom
1 kezeletlen citrom leve és 1-2 szelet belõle héjastól
étkezésikeményítõ (40 g)
víz

tálaláshoz: tejföl

Az epret tisztítottam, majd odaraktam a tûzre másfél szeres vízben.
Fûszereztem, rászórtam a cukrot és fölforraltam.
A kukoricakeményítõt elkevertem kevés hideg vízzel, majd a forró lébõl vettem hozzá, 
így is összekevertem, végül az egészet az eperhez öntöttem és pár perc alatt besûrítettem.
Lezártam a tüzet és hagytam kihûlni.

Tálaláskor tejfölt kínáltam hozzá.





 Szeretsz játszani?
Kövesd a bejegyzéseket,
hamarosan a Bioenergetic Kft és a Szeretetrehangoltan blog közös játékára invitállak....


 
 

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s