Fõzelék káposztából

2014-08-01

sponsored links




Fõzelék nemcsak kelkáposztából finom. A káposztafõzelék szerintem kaporral és csomborral ízesítve a legjobb.

Hozzávalók (4 adag):
1 púpozott ek. kacsazsír
2 kis vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
800 g apróra vágott káposzta (nálam fél káposzta)
kis csokor kapor, 1 szál csombor
2-3 ek. kukoricakeményítõ
200 g zsíros tejföl (20%)
só, bors

A hagymát és fokhagymát megtisztítom, apróra vágom. A káposztát is felaprítom, gyalulni is lehet.
A zsíron a hagymákat átsütöm majd hozzáadom a káposztát és sütöm néhány percet. Felöntöm vízzel majd hozzáadom az apróra vágott zöld fûszereket és fûszerezem (só, bors). Nagyjából 25 perc alatt puhára fõzõm. A keményítõt a tejföllel és a fõzõvízbõl kivett vízzel simára keverem. Leveszem a a lábast a tûzrõl és úgy adom hozzá a tejfölös, keményítõs, forró fõzõvizes keveréket. Visszateszem közepes lángra és néhány percet folyamatos kevergetés mellett fõzöm, míg besûrûsödik. Ha szükséges még fûszerezem. Ha marad friss kapor és csombor, akkor tálaláskor is kerülhet rá. Friss kenyérrel tálalom.

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2014/08/fo...

sponsored links

Keres?s