Fõtt tészta céklamártással

2014-07-09

sponsored links

Ilyen szépséget találtam a régebbi fotók között. Nem tudom, hogyan maradt ki, de lényegtelen is. Érdekessége, hogy nagylányom, amikor meglátta, azt mondta, pfujj, nem kérek céklát, mire egy kis fehér hazugsághoz folyamodtam: hát ez meggyszósz! Nagyot nézett, és enni kezdett. Majd nem gyõzte dicsérni, hogy milyen finom. Végül, amikor megmondtam, hogy valóban cékla volt, kissé elszégyellte magát, és azt mondta: nem is tudtam, hogy ilyen finom. :P Ismét 1-0 javamra. :) Amilyen egyszerûen, gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. Kicsi lányom kétszer kért belõle. :)


Fõtt tészta céklamártással

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg cékla, 1 hagyma, 1 kisebb fej friss fokhagyma, olaj, só, bors, citromlé, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 40 dkg száraztészta, rukkolalevelek.

Elkészítése: A hagymát és a fokhagymát (szárával együtt) finomra aprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A céklát meghámozzuk, majd lereszeljük a kis lyukú reszelõn. Rádobjuk a dinsztelt hagymára, elkeverjük, 1-2 percig dinszteljük, majd kicsinként fölöntjük kb. 2 dl vízzel, és fedõ alatt, gyakran kavargatva puhára pároljuk. Amikor a folyadék elpárolgott róla, zsírjára sütjük, sózzuk és borsozzuk, majd megszórjuk a liszttel. Elkeverjük, felöntjük a tejszínnel, illetve további vízzel tetszés szerint hígítjuk. Jól kiforraljuk, majd ha szükséges, utánasózunk, illetve citromlével ízesítjük, és megszórjuk finomra aprított petrezselyemzölddel. Idõközben a tésztát kifõzzük sós vízben, majd leszûrjük. Rukkolalevélágyra fõtt tésztát adagoljunk, a közepére pedig mártást halmozunk. Aki szeretné, reszelt sajttal is megszórhatja.

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/07/f...

sponsored links

Keres?s