Fõtt-sült kakas zöldségekkel

2014-01-12

sponsored links


Mamától ajándékba kapott kakaska lett a mai ebédünk alapja. Persze a testkontroll irányelvei alapján elkészítve, csak zöldségekkel kiegészítve. 
Elõször megmostam és feldaraboltam a kiolvasztott kakast, aztán az egészet gyorsfõzõ fedõvel használható 5,8 literes fazékba tettem. Úgy teli lett a fazék a húsokkal, hogy csak egy zöldpaprika és egy héjasan hagyott, alaposan megmosott hagyma fért mellé, meg kb. 2,2 liter víz. Tettem még bele ételízesítõt, sót borsot, lezártam a fazekat és gyorsfõzõ fedõvel, szokásos jelzések után 20 percig fõztem. Utána hagytam magától visszaesni a pöcköt. Lehet, hogy nem kellett volna, mert mikor kinyitottam az edényt, alig bírtam kiszedni a húsokat olyan puhák voltak. A nagyobb alkatrészeket - combokat, szárnyakat, far és hátrészt óvatosan tepsibe pakoltam. Az aprólékot kistányérra szedtem, a melle húsát leszedtem a csontról és felkockáztam. A levest átszûrtem, visszatettem a tûzhelyre, felforraltam, és belefõztem 3 sárgarépát, 2 petrezselyemgyökeret, egy jó darab zellert felszeletelve, egy nagy gombát négybe vágva és ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/01/fott-sult...

sponsored links

Keres?s