Fura sali :)

2014-05-23

sponsored links

A fogyókúra jegyében újabban igyekszem minél több zöldséget enni, a gyümölcsökkel sajnos hadilábon állok. Mondjuk ez akkor nem igaz, ha hússal vagy valamilyen saláta részeként fogyasztom, akkor jöhet bármi. Nemrégiben láttam valahol egy receptet (úgy emlékeztem, hogy a nosalty-n, de most nem találom), mégpedig kefires gombasalátát. Meg is sütöttem a gombát, de magában nem volt elég izgalmas, ezért tettem hozzá egy kis almát és sajtot.

Nagyon finomra sikeredett, bár rajtam kívül nem nagyon lelkesedett érte senki :) Mondjuk legalább négyféle dolog volt még ezen kívül az asztalon és a többi kicsit sem volt diétás :) De mindegy, bátran ajánlom grill husikhoz, a lényeg, hogy fogyasztás elõtt kell elkészíteni, max. 1 órát érleljük hûtõben.

Kefires sült gomba saláta almával és sajttal



DSC_0335s

Hozzávalók 4 fõre:

50 dkg csiperke

5 közepes alma

20 kg sajt

1 nagy pohár kefir

1 mk római kömény

1 mk koriandermag

3 ág kakukkfû

Só, bors

1 ek olívaolaj

Fél citrom leve



A gombát falatnyi darabokra vágjuk, az olívaolajat felforrósítjuk egy teflonserpenyõben, rádobjuk. A köményt és a koriandert egy mozsárban megtörjük, 2 ág kakukkfûvel együtt a gombához adjuk. Félretesszük, kihûtjük.

A sajtot és az almát kétcentisre kockázzuk, ez utóbbit megcsorgatjuk citromlével. A kefirt kikeverjük 1 mk sóval, frissen õrült borsot tekerünk bele.

Közvetlen tálalás elõtt keverjük össze a hozzávalókat, a maradék kakukkfûvel díszítve tálaljuk.


Hasonló bejegyzések:





Kucsmagomba és medvehagyma


P1010064s
Lelkiismeret-furdalás nélkül



Változatok egy formára


DSC_4011s
Készítsünk szendvicset!




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s