Francia gombakr?mleves

2022-11-19

sponsored links

 Isteni finom leveske, igazi kifinomult, letisztult ?zekkel, francia m?dra :)

Hozz?val?k ( 4 ? 5 szem?ly r?sz?re): 50 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 hagyma, s?, bors. A bes?melhez: 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 8 dl tej, 2 bab?rlev?l, f?l hagyma, s?, 1 dl tejsz?n, petrezselyemz?ld.

Elk?sz?t?se: A finomra apr?tott hagym?t ?s a felszeletelt gomb?t s?zzuk, borsozzuk, roppan?sra dinsztelj?k a vajon, m?g a leve teljesen elp?rolog, f?lretessz?k.

Elk?sz?tj?k a bes?melt: A felolvasztott vajon a lisztet 2 percig pir?tjuk, majd f?lretessz?k h?lni. A tejhez hozz?adjuk a f?l hagym?t, a bab?rleveleket, forr?sig hev?tj?k, majd 5 percig pihentetj?k ,hogy jobban ?tvegye a f?szerek ?z?t, majd a hagym?t ?s a bab?rlevelet elt?vol?tjuk. A f?szeres tejhez hozz?adjuk a lisztes massz?t, folyamatosan kavargatva bes?r?tj?k. A k?sz bes?melhez hozz?adjuk a gomb?t, botmixer seg?ts?g?vel p?r?s?tj?k, majd hozz?adjuk a tejsz?nt, ?jraforraljuk. T?lalskor megsz?rjuk petrezselyemz?lddel.

Megjegyz?s: Keny?rkock?kkal vagy friss keny?rrel is t?lalhatjuk. Ha t?ls?gosan bes?r?s?dne, kev?s vizet hozz?adva hig?thatjuk.



Folytats a blogon ... https://makacskakonyhaja.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s