Francia gasztromagazinok

2014-08-05

sponsored links


Ha francia területre visz utatok, akkor mindenképpen szerezzetek be néhány gasztromagazint. 4 darabra csaptam le különbözõ árkategóriákban. Íme egy kis nyári csemegézés! Le kell szögezzem elöljáróban, hogy az összes újság bármelyik mezei francia újságárusnál megvásárolható, tehát nem elérhetetlen kategória.

1. YAM
140 oldalnyi tömény profizmus. 2011 óta jelenik meg kéthavonta ez a kiadvány. Séfeket, szakácsokat célozza meg elsõdlegesen.Yannick Alléno 3 Michelin csillagos séf szerkesztésével és kiadásával évente 6 alkalommal ejti ámulatba olvasóit a YAM. A francia konyha sokszínûségét, a szakmában dolgozó érdekes és híres szakembereket, a minõségi alapanyagot és új technikákat mutatja be igen magas minõségben. Recepteket kategorizálja a szerkesztõ az egyszerûség kedvéért. Alapanyag bemutatót is tartalmaz az újság az adott szezonra. 
Ára: 9,9 EUR

Néhány érdekesség a mostani számból
Különleges alapanyagok pl. iráni szárított citrom, provance-i tönkölybúza. Fókuszban a borjúhús.
Interjú Stéphane Meyerrel (a vadon élõ növények, fûszerek, virágok szakemberével)
Egy séf, egy termék:
Yannick Alléno és az erezetes kecskesajt 
Egy farmer Tremblay-ból
Riport:
Mauviel 1830 kulisszái mögött
Beszédes adatok:
Természet a tányéron / Édouard Loubet
Grande Table
20 (fine dining) recept Édouard Loubet-tõl / La Bastide de Capelongue Restaurant 
Simple Table 
11 (könnyed, vidéki) recept Édouard Loubet-tõl / La Bergerie Restaurant 
Egy Chef, egy konyhatechnika 
Édouard Loubet Libamáj technikák:
Libamáj kocka, homárral, lencsével, mangóval 
Kulináris technikák:
A hûtés elsajátítása 
Riport:
A tudás átadása / Paul Bocuse Intézet 
Magyarországon itt vásárolható meg a magazin: http://cookbooks.hu/magazin/yam_n_20


2. SAVEURS

Minõségi gasztromagazin mindenkinek. Roppan magas minõségû havonta megjelenõ újság, mely nem csak a francia gasztronómiát helyezi elõtérbe, hanem a világ minden pontjáról hoz egy kis ízelítõt. 
Ára: 5 EUR

Ebben a július-augusztusi számban a fõszerep a szabadtéri sütögetésé, a tengerparti ételeké. Hisz a franciák augusztusban a pihenésnek hódolnak. Irány a tengerpart! Az üzletek többsége bezár, indulhat a pihenés. Bormustra nem maradhat el. Rosé minden mennyiségben. Akár ez is lehetne a nyár jelszava. Friss, könnyû és üde.
Receptek chorizoval, saláták kavalkádja, mosolygós nyári barackok, süteménykészítés részletes fotókkal.   Mascarponés-rozmaringos sárgabarackfagyi igen ígéretes! Némi olasz kitekintés is szóba jön és egy igazi osztrigatelepet is meglátogathatunk a magazin segítségével.

3. ELLE  A TABLE
A híres divatmagazin gasztrotestvérkéje. Könnyed újság háziasszonyoknak, trendi szingliknek, fõzni szeretõ embereknek. Nincs semmi bonyolult fogás. Egyszerû, látványos és finom ételek szintén kiemelkedõ minõségben. 

 Ára: 3,8 EUR

Azonnal a Cake de voyage süteménybe ütközünk, ahogy felütjük a lapot. Cseresznye és levendula szerencsés házassága. Több olvasmányos cikk is helyet kap az újságban. Itt nem csak fõzhetünk, hanem olvasgathatunk is. Természetesen itt is dübörög a nyári grillszezon, a tengerparti ételek és a saláták tömkelege itt is megtalálható. Készíthetünk mennyei süteményt egyszerûen a Crillon Hotel séfjével természetesen fázisfotókkal lépésrõl lépésre haladva. Némi borajánló itt sem maradhat el. A kiadvány végén ételkategóriánként oldalszámmal és elkészítési idõvel felsorolják az összes receptet. A kedvenceket perforált oldalon megtaláljuk és kedvünkre kis kártyaként ki is téphetjük. Ötletes!

4. Maxi-Cuisine
Egyszerû 105 oldalas füzet. Bárki által elkészíthetõ mutatós fogásokkal csábítja el olvasóit. 
Ára: 3,2 EUR

Befõzés, barack, paradicsom és paprika õrület a magazin hasábjain.Igényes a hazai lapokhoz képest, de kinti kínálatban inkább az átlagos, egyszerû helyet foglalja el. Ami nagyon tetszett nekem, az a poharas leves rovat volt. Nyári egyszerû ötleteket szedtek egy csokorba. Néhány cikk itt is helyet kap. Rosé mustra pedig elmaradhatatlan. A szezon favoritja a franciáknál. Szó mi szó isteni rosékat ittam, ezt meg kell hagyni!
Mindent összegezve: A francia piacon megjelenõ gasztronómiai magazinok a háziasszonyoktól kezdve a profi séfeken át mindenkinek kedveznek. Igen széles spektrumot ölelnek fel. Az árkategória kb 3 és 10 EUR között mozog. Ezért igen jó minõséget, számtalan receptet és érdekes olvasmányokat kaphatunk.
Gasztroblog Boldog Kuktától Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2014/08/fran...

sponsored links

Keres?s