Francia csokitorta paleosan

2014-06-08

sponsored links

Willson receptje és képei; ha ide kattintasz, akkor az oldalán a “paleoldalon …” részletesen láthatod a készítés képeit is!

A hagyományos változat eredetileg is teljesen lisztmentes. Csokoládéból is és kakaóporból is elkészíthetõ. Alacsony szénhidrát-, ugyanakkor magas kalória tartalmú a sok kókuszvaj miatt , ezért a ketogén diétába is könnyen beilleszthetõ (fõleg a kakaós). Cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatják…

Hozzávalók:1Willson Franciacsoki Tojáskrém 052
  • 250 g étcsokoládé (xillites vagy hagyományos)
  • 250 g kókuszzsír
  • 100 g õrölt eritrit (porXukor0)
  • 1 mokkáskanál Stevia (elhagyható!)
  • fél deci narancslikõr (sütéskor az alkohol elpárolog)
  • 6 egész tojás

Elkészítés:

  • A sütõt melegítsd elõ 180 fokon
  • Egy 20-22 cm átmérõjû, levehetõ oldalú tortakarika alsó lapját sütõpapírral fedd le, és így tedd a csatos keretbe
  • A keretet kívülrõl csomagold alufóliába úgy, hogy ne szökhessen bele majd a víz
  • Vízgõz felett olvaszd fel a táblacsokikat, a kókuszzsírt,
  • Keverd a csokihoz a porXukrot, a likõrt és a steviát
  • Keverd simára  és vedd le a gõzrõl
  • A tojásokból hosszan, magas fordulaton verj kemény habo
  • Több részletben keverd a habot a langyos, olvasztott csokikrémhez
  • Töltsd az elõkészített tortaformába
  • Helyezd a formát tepsibe és ujjnyi vizet öntöts köré ; 180 fokon, 30 percig “süljön” (párolódjon)
  • Amikor megsült, vedd ki a vízbõl és hagyd kihûlni
  • hidegen, meglangyosított késsel vágd körbe és tedd tálcára
  • Ez egy krémes jellegû, finom csokitorta.
Hûtve érdemes tárolni és tálalni, friss gyümölccsel, tojáshabbal, paleós vanília-öntettel kínálni!


  •  A maradékot föl lehet kockázni, beleforgathatod kakaóporba és a mélyhûtõben így tárolhatod!
1Willson Franciacsoki Tojáskrém 084Finomabb, mint a trüffel (Truffles) csoki! (az összetevõi miatt pedig teljesen egészséges)

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=22945

sponsored links

Keres?s