Francia citromtorta mandulával
sponsored links
A filmajánló és a Michelin csillagos limonádé után jöjjön az egyik kedvenc süteményem: a francia citromtorta - ezúttal mandulával kombinálva. Mostanában én is rákaptam a mandulaliszt és az olajos magvak használatára, úgyhogy ezt mindenképpen ki fogom próbálni! Ahogy látom, ebben is benne van az "indiai csavar", hiszen több narancsot, mint citromot használtak az elkészítésnél, de biztos nem tett neki rosszat!
Hozzávalók (8 adag):
Elõkészítés: 20 perc
Sütési idõ: 30 perc
4 szobahõmérsékletû tojás, elválasztva
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja +1 evõkanál narancslé
? teáskanál tiszta vanília kivonat
100 g kristálycukor
150 g mandulaliszt
1/4 teáskanál õrölt fahéj
1 teáskanál sütõpor
1 csipet só
1 teáskanál fehérbor ecet
2 evõkanál porcukor és szeletelt mandula a beszóráshoz
1. Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra.
2. Vajazzunk ki egy 23 cm átmérõjû sütõformát.
3. Egy tálban keverjük össze a tojások sárgáját a citrom és a narancshéjjal, a narancslével és 50 g cukorral.
4. Egy másik tálban keverjük össze a mandulalisztet, a fahéjat és a sütõport.
5. Elegyítsük a két keveréket, és a keverõgéppel alaposan dolgozzuk össze.
6. A tojásfehérjébõl a csipet sóval és az ecettel verjünk habot majd adjuk hozzá a maradék 50 g cukrot, és keverjük, amíg teljesen kemény lesz.
7. Lazán keverjük hozzá a tésztához, majd kanalazzuk bele a sütõformába.
8. tegyük az elõmelegített sütõbe, és süssük 25-30 percig, míg aranybarna színt kap.
9. Porcukorral és mandulával megszórva tálaljuk.