Francia bisztrókonyha-fõszerepben a könnyedség

2014-04-22

sponsored links

Lassan egy éve, hogy fõzõesten jártunk. Az a fõzõiskola sajnos bezárta kapuit, régi csapatunk pedig akárhányszor összefutottunk vagy beszéltünk telefonon, mindig szóba került, hogy milyen jó is volt, és kezd most már hiányozni egy jó kis fõzõs este. Aztán az egyik leglelkesebb fõzõtársunk kb. 1 hónapja gondolt egy nagyot, és megkérdezett minket, volna-e kedvünk ismét egy közös fõzéshez, mert ha igen, akkor megkeresi Pétert, hogy elvállalja-e. 
A hely addigra adott volt, egy estére kibéreltünk egy fõzõiskolát. Mindenki igent mondott, így múlt csütörtökön sok-sok szervezés után ismét francia bisztrókonyha fõzõest volt, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk Panninak, aki kibérelte a helyet, leszervezte az idõpontot, egyeztetett a menürõl, alapanyagot beszerzett. Nem kis munka volt, de azt gondolom megérte, mert én személy szerint nagyon jól éreztem magam, remélem a többiek is, a hangulat mindenesetre nagyon jó volt. Az ételek, a borok és fõleg a desszert. Várvizi Péter ismét fantasztikus menüt rakott össze. Péter ételeivel a Larus Étteremben is találkozhattok. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
 A fõzõest menüje pedig:

Elõétel: Spárga tojáskrémmel
Friss roppanós spárga, fûszeres pankó morzsával és tojáskrémmel (67 fokon fõzött tojássárgája)




Fõétel: Makréla, karfiolpürével és kékkagyló helyett virágokkal
Makréla, ami ezúttal nagyon finom volt, pedig nem kedvelem. Selymes, citrusos karfiolpürével, fûszeres vörösborecetben fõtt lilahagymával, cukorborsóval, tengeri spárgával, mezei virágokkal és almavirággal.





Desszert: Fehércsokoládés, áfonyás, epres "torta"
No, ez mindent vitt. Selymes fehércsokoládés krém Valrhona fehér csokoládéból, friss citrusos málna "lekvár", eper, áfonya, karamell tuille. Zseniális és gyönyörû.





Folyt. köv. június közepén.



Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s